STRAMT: Det nytter ikke å ha løse hårstrå når du er synkronsvømmer. Det amerikanske laget har et triks som aldri slår feil.
STRAMT: Det nytter ikke å ha løse hårstrå når du er synkronsvømmer. Det amerikanske laget har et triks som aldri slår feil. Foto: AP
Synkronsvømming er kanskje ikke en sport mange nordmenn følger med argusøyne, men OL har en evne til å gjøre det meste interessant.

Det er umulig å ikke legge merke til hvordan både hår og sminke, som er en viktig del av sporten, sitter som støpt gjennom hele konkurransen, selv om det må tåle en stor mengde vann.

Trikset er vannfast sminke og, tro det eller ei, gelatin, skriver Huffington Post som har funnet ut av Team USA's skjønnhetshemmeligheter. 


Det er viktig for utøverne at håret holder seg unna ansiktet under hele rutinen og de amerikanske synkronsvømmerne Anita Alvarez og Mariya Koroleva har vært svært kreative for å oppnå dette.

– Vi blander ut gelatinpulver med vann slik at det blir en klumpete miks. Deretter bruker du en kam eller børste til å fordele blandingen jevnt utover i håret, fortalte svømmerne til Vogue

Når blandingen er fordelt i håret setter du det opp i en topp og dekker det slik at det blir helt hardt. Det garanterer at håret holder seg på plass i bassenget. 


Flere saker

Vinn TV-pakke verdt 50.000,-
Vinn TV-pakke verdt 50.000,- Mandag 30.03 2020
Christers luksuspizza
Christers luksuspizza Fredag 03.04 2020
Flere kanaler