PÅSKEFAVORITT: Aktiv ferie med kos i hytteveggen. Her fra DNT Sørs hytte Stavskar.
PÅSKEFAVORITT: Aktiv ferie med kos i hytteveggen. Her fra DNT Sørs hytte Stavskar. Foto: DNT
Enten den ligger på fjellet eller ved sjøen, enten den er liten eller stor - ny eller gammel, er HYTTA nordmenns klare førstevalg i påsken.

Norge
Av de som tar påskeferie i år, velger 50 prosent privat hytte, viser tall fra Virke. 80 prosent velger Norge, 20 prosent sier de skal reise utenlands. Tallene er ganske like tilsvarende undersøkelse i fjor.

Ifølge tall fra SSB finnes det cirka 450 000 fritidsboliger i Norge.


Koser oss
Påsken er den mest aktive ferien i løpet av året. Da vil vi ut i sola, gå på/stå på ski eller følge etter påskeharen i jakt på forskjellige skatter. Vi liker også å kose oss litt ekstra med snop og god mat. Her er noen typiske favoritter.

Egg: Vi spiser cirka 23 millioner egg i løpet av de fem påskedagene. Altså cirka ett egg per nordmann hver dag, ifølge matprat.no.

Marsipan: To tredjedeler av oss spiser marsipan i påsken. Ifølge tall fra e24 spiser vi blant annet 23 millioner marsipanfigurer og 288 tonn Freia påskeegg.

Appelsin: Vi spiser cirka 20 millioner appelsiner i påsken. Det er cirka 3 000 tonn appelsiner, skriver Aftenposten.

Kvikk Lunsj: Ifølge den samme artikkelen (fra 2014) spiser vi 25 millioner Kvikk Lunsj i løpet av påsken.

Flere kanaler