TRANGT: Når store deler av landet skal ut i parker og på strender er det noen ting som irriterer oss ekstra mye.
TRANGT: Når store deler av landet skal ut i parker og på strender er det noen ting som irriterer oss ekstra mye. Foto: NTB scanpix
Det er meldt knallvær ut uka i hele landet og folk kryper ut i parker og på strender for å nyte sola og varmen. Men det er ikke all oppførsel vi er like begeistret for, selv om det er sol og sommer. 

For hvor tett kan man egentlig ligge på fremmede, og er det greit å spørre personen på håndkle ved siden av om hjelp med solkremsmøring?


Det siste blir nok vel intimt for de fleste, men det er ikke bare solkremsmøring som får folk til å reagere. Hva man har på seg kan også vekke irritasjon, som hos denne P4-lytteren.

«Mannfolk i bittesmå badebukser og toppløse kvinnfolk som sprader rundt og tror de er Guds gave til menneskeheten irriterer meg.»

Og innsenderen er ikke alene, en annen lytter skriver at de «gjerne litt tilårskomne strandløvene som spankulerer rundt i speedo og gull-lenker og prøver å imponere damene», sjelden er imponerende. 


Andre er derimot av den oppfatning at det er for lite toppløse damer på stranda. En lytter sendte dette inn på SMS til P4:

«Blir veldig provosert når damer med fine pupper som ligger på maven dekker seg til når de reiser seg opp»

Artikkelen fortsetter under bildet.
Strandliv
SANDLIV: Det er deilig på stranden, men ikke hvis personen på håndkle ved siden av rister deg full med sand. Foto: Shutterstock
Røyk fra engangsgriller er en gjenganger, men Erik fra Vennesla irriterer seg mer over gamle damer som røyker og hiver sneipene rett på bakken. Men det er ikke bare de gamle som får passet sitt påskrevet.
«Jeg kan ikke tenke meg noe værre enn unger som hyler, skriker, kaster sand og vann på alle rundt seg. Med foreldre som gir fullstendig beng i hva ungene gjør! Stranda er ikke bare for unger!»


Det er med andre ord ikke lett å gjøre alle i parken, eller på stranden fornøyd, men så lenge du ikke rister håndklær fulle av sand over naboen og tar litt hensyn skal det nok gå bra. Det viktigste er jo å kose seg ute, for som Jørn skriver:

«At jeg aldri selv er på stranden er det som irriterer meg mest!»

Flere kanaler