REISELYST: Valg av president har mye å si for om USA blir vårt neste reisemål.
REISELYST: Valg av president har mye å si for om USA blir vårt neste reisemål. Foto: AFP
Vil utfallet av valget påvirke vårt syn på USA som feriemål? Reisebyrået Ticket har gjort en undersøkelse blant nordmenn og spurt om lysten vår til å besøke USA endrer seg etter hvem som blir president.

Populært
USA er et populært feriemål for nordmenn. I følge reisebyrået har bestillingene til landet økt med 24 prosent i år. Spørsmålet er om vi reiser mer eller mindre etter valget. Svaret er overraskende tydelig: Vi reiser mindre til USA om Donald Trump blir president.


23 prosent
Nesten hver fjerde nordmann svarer at lysten til å reise til USA blir mindre om Trump blir USAs neste president. Hvis Hillary blir president øker lysten til å dra vestover. 64 prosent sier at valget ikke påvirker lysten til å dra til USA.

Donald eller Hillary
Spørsmålet som ble stilt i undersøkelsen, foretatt av Sifo, var: Vil resultatet av presidentvalget påvirke din lyst til å reise til USA?

Ja, jeg får mindre lyst til å reise til USA om Donald Trump vinner valget: 23 prosent
Ja, jeg får mer lyst til å reise til USA om Donald Trump vinner valget: 1 prosent
Ja, jeg får mindre lyst til å reise til USA om Hillary Clinton vinner valget: 0 prosent
Ja, jeg får mer lyst til å reise til USA om Hillary Clinton vinner valget: 3 prosent

Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler