IKKE KAST: I motsetning til det som står på posen bør du ikke kaste silica gel når du får det i vesker eller andre produkter du handler.
IKKE KAST: I motsetning til det som står på posen bør du ikke kaste silica gel når du får det i vesker eller andre produkter du handler. Foto: Shutterstock
Vi har alle opplevd å finne små hvite poser fylt med små kuler liggende i vesker eller andre nyinkjøpte produkter. De ramler ut når du åpner bokser med elektronikk, eller pakker ut et par nye sko. Mot deg lyser advarselen:

«Ikke spis dette. Kast det», oppfordres det innstendig til flere steder på pakken. 

Du bør på ingen måte spise posene, men det er ikke så lurt å kaste de heller, posene har nemlig egenskaper som kan komme godt med. 

Innholdet i posene er små kuler laget av silikagel. De har en enorm absorberingsevne og trekker fuktigheten ut av luften som omgir tingene dine, skriver Side2. Det betyr at du kan bruke posene til å bevare tingene dine. 


1. Fjerner vond lukt
Har du et par med sko det har satt seg vond lukt i, eller kanskje en treningsbag? Ved å legge det som lukter inn i en pose sammen med noen poser med silikagel og lukke igjen vil gelen trekke ut fuktigheten og dermed også den vonde lukten, skriver Expressen

2. Kan redde telefonen
Hvis du har vært så uheldig å få fuktskader på mobilen din kan en pose med silikagel bli redningen. Legg telefonen i en tett pose sammen med gelen i minst et døgn så vil fuktigheten bli trukket ut av telefonen. Det er lurt å fjerne SIM-kortet først. 

Saken fortsetter under bildet
Silica gel
Foto: Shutterstock


3. Rustfri verktøykasse
Har du en verktøykasse stående i kjelleren som ikke blir brukt så altfor mye? Du kan unngå rust på både hammer og skrutrekker ved å legge noen poser med silikagel i verktøykassen. 

4. Gir deg glitrende smykker
En liten pose silikagel i smykkeskrinet sørger for at fukten holder seg borte og smykkene holder seg blanke lengre. Har du en bunad og tilhørende søljer kan det være lurt å putte sølvet i tette poser sammen med silikagel slik at det holder seg pent helt til neste 17. mai. 


Flere saker

Vinn TV-pakke verdt 50.000,-
Vinn TV-pakke verdt 50.000,- Mandag 30.03 2020
Christers luksuspizza
Christers luksuspizza Fredag 03.04 2020
Flere kanaler