BLINKSKUDD: I helgen kan du få en helt spesiell opplevelse. Så mye som 160 stjerneskudd i timen kan dale ned over himmelen.
BLINKSKUDD: I helgen kan du få en helt spesiell opplevelse. Så mye som 160 stjerneskudd i timen kan dale ned over himmelen. Foto: Shutterstock
Det er lite som er mer magisk og fascinerende enn en mørk nattehimmel med spektakulere, naturlige lysshow. Det er noe eventyrlig ved å være vitne til nordlys, fallende stjerner eller meteorsvermer.

160 på én time
Sistnevnte kan du bli vitne til i helgen, da er nemlig meteorsvermen «Perseidene» på sitt mest tydelige. Den vil fylle himmelen med fantastiske stjerneskudd.

– Dette er den eneste meteorsvermen som forekommer mens det er noenlunde varmt om natten, slik at det går an å nyte det hele uten å fryse, forteller astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard til Forskning.no.


I år har du ekstra flaks for meterosvermen har sitt høydepunkt natt til lørdag, det vil si at mange har mulighet til å sitte oppe ekstra lenge for å få med seg det fantastiske lysshowet.

Man kan vente seg så mye som opp mot 160 stjerneskudd på én time, skriver Yr.no.


Saken fortsetter under bildet
stjerner
MAGISK: Det kan være lurt å være oppe - og se opp - i helgen. Foto: Shutterstock

For lyst i nord
Nord for Trondheim er det for lyst på natten til at man kan få med seg stjerneskuddene, men resten av landet har en sjanse så lenge det ikke blir alt for mye skyer. Til deg som vil ut og titte har Røed Ødegaard følgende tips:

*Finn et mørkt sted (kom deg vekk fra gatelys og boligområder)
*Ta med solstol eller liggeunderlag


Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
Halvparten av ny smitte kommer fra utlandet Halvparten av de nye som blir smittet av koronaviruset i Norge, har blitt smittet i utlandet. Onsdag 29.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler