BIG BUSINESS: Det ble stjålet sykler for minst 69 millioner kroner i Norge i fjor.
BIG BUSINESS: Det ble stjålet sykler for minst 69 millioner kroner i Norge i fjor. Foto: Shutterstock
I fjor ble det stjålet sykler for minst 69 millioner kroner i Norge. I tillegg er det mange tyverier som ikke blir anmeldt, viser tall fra Finans Norge. 

Norges Automobilforbund, NAF, har sett på hvor det blir stjålet flest sykler.

I 2016 ble 8901 sykkeltyverier anmeldt til politiet i Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, Drammen og Troms.

Oslo
Det ble stjålet klart flest sykler i Oslo i fjor. Hele 5319 sykkeltyverier ble anmeldt til politiet. I Trondheim mottok politiet 1102 anmeldelser om sykkeltyveri i fjor, mens politiet i Stavanger mottok 1010, viser tallene fra NAF.

St. Hanshaugen
Det var kanskje ikke så overraskende at Oslo toppet statistikken, men noe mer overraskende er det muligens å se på bydelstallene internt i Oslo. 

Det ble stjålet flest sykler i bydelene St. Hanshaugen og Grünerløkka, mens det ble stjålet færrest på Stovner og Grorud.


Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler