En slik jakke vil du ikke se fra Motehuset Gucci mer, nå dropper de pels i alle kolleksjoner.
En slik jakke vil du ikke se fra Motehuset Gucci mer, nå dropper de pels i alle kolleksjoner. Foto: AFP
Onsdag signerte det italienske motehuset Gucci en avtale med Fur Free Alliance om at de ikke skal ha pels i sine kolleksjoner, ifølge minmote.no. Pels har i tidligere år vært en stor del av Gucci kolleksjoner. 

–Å være sosialt ansvarlig er en av Guccis kjerneverdier, og vi vil fortsette å streve for å gjøre det bedre for miljøet og dyrene. Gucci er spent på å ta dette neste skrittet, og håper det vil bidra til å inspirere til innovasjon og økt bevissthet, for å endre luksusmoteindustrien til det bedre, sier president og CEO Marco Bizzari, i følge en pressemelding sendt ut av dyreorganisasjonen Noah. 

Organisasjonen Fur Free Alliance består av 40 organisasjoner som jobber mot pels. Noah er den norske representaten og også de har gitt ut en pressemeldingen om avtalen med motehuset.

Saken fortsetter under bildet.
Nr 800
Gucci var motehus nr 800 som signerte avtalen med Fur Free Alliance. Foto: AP

– Nyheten om at Gucci blir pelsfrie er rett og slett fantastisk. Det er svært inspirerende at gigantmerker som Gucci tar steget og blir pelsfrie. Noah vil rose Gucci for den historiske avgjørelsen, sier Siri Martinsen, leder i Noah. 

I 2010 ble moteuken i Norge pelsfri og Martinsen har troa på at kanskje flere av de store moteukene kan bli pelsfrie i fremtiden. 

– Merker som Armani, Hugo Boss og Stella McCartney har allerede signert avtalen, og desto flere motehus vi får med så vil vi nok se flere pelsfrie moteuker fremover. 

Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
Halvparten av ny smitte kommer fra utlandet Halvparten av de nye som blir smittet av koronaviruset i Norge, har blitt smittet i utlandet. Onsdag 29.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler