– LISTING ER FORBEHOLDT MENN: «Sinnasnekker'n» Otto Robsahm mener at det er viktig at par jobber sammen om oppussing, men at ikke all type arbeid bør gjøres av begge kjønn.
– LISTING ER FORBEHOLDT MENN: «Sinnasnekker'n» Otto Robsahm mener at det er viktig at par jobber sammen om oppussing, men at ikke all type arbeid bør gjøres av begge kjønn. Foto: NTB scanpix
Hvert år blir nærmere 70 milliarder kroner brukt på oppussing av norske husstander. Men, det er mange av prosjektene som ikke blir ferdige.

Det skriver VG i sin papirutgave basert på beregninger fra Prognosesenteret.

1,4 millioner
Innvending maling, listing og gulvlegging er prosjektene som oftest ikke blir ferdigstilt. Deretter plages vi med å fullføre utvendig maling, beising og oljing for så tapetsering, terrassebygging og kjøkkenmontering. 

Hele 1,4 millioner prosjekter står for tiden halvgjort rundtom i Norges land, skriver VG.

«Sinnasnekker'n» Otto Robsahm mener det er flere grunner til at ting står i stampe.

– Problemet er at dagene går og man blir vant til å se det uferdige prosjektet, sier Robsahm P4.


Dette mener «Sinnasnekker'n» 
Han mener at det er viktig å hjelpe hverandre når man skal dra i land et oppussingsprosjekt. Men han har klare tanker om hvem som skal gjøre hva.

– Noen ting passer for menn og noen ting passer for kvinner, så la det bare være sånn i stedet for at alle skal blande seg opp i alle tingene, sier «Sinnasnekker'n».

Han mener for eksempel at listing er av den typen jobb som er forbeholdt menn.

– Damer er veldig veldig flinke til interiør, til å se helheten og til å få det til å se pent ut, mens gutta kan holde seg til grovarbeidet.

– Jeg ville aldri sagt til kona mi; kan ikke du gå og slipe ned alt sammen.

Han mener at damer heller kan gjøre det de synes er hyggelig; det som gjør at alt ser pent ut til slutt.

På spørsmål om hvem som er flinkest til å faktisk fullføre prosjekter, svarer han at generelt sett er damene flinkest til å holde fokus og få ting ferdig.

– Det er damene som bestemmer for p****r! Det er damene som er sjefen, insisterer den noe sinna snekkeren til P4.


Flere kanaler