PÅ TIDE: Skal du bekjempe brunsneglene må du begynne allerede nå.
PÅ TIDE: Skal du bekjempe brunsneglene må du begynne allerede nå. Foto: Scanpix/Shutterstock/Montasje
Forfatter av boken «Den store sneglekrigen», Margrethe Geelmuyden, har allerede oppdaget små snegler i hagen. Hennes beste tips er å begynne krigen for sneglefri hage allerede nå.

– Det ligger an til et bra snegleår i år, det vil si mange snegler så det er jo ikke bra, forteller hun til P4s Radiofrokost.

Men for deg som vil unngå å skue ut på en slimete hage er det noen råd du bør følge. Fuktighet, mye potensiell sneglemat og mange gjemmesteder gjør hagen din til et paradis for snegler. Du må fjerne disse faktorene sier Geelmuyden.

– Nå på våren er det viktig å fjerne hagens gjemmesteder. Rak opp gammelt løv og klipp vekk det nederste på hekken din slik at den får luft under seg, tipser Margrethe Geelmuyden. 

Etter at hagen er ryddet kan det være lurt å gå til anskaffelse av sterkere midler.

– Det kan være smart å legge ut sneglegift allerede nå, for de små sneglene tåler ikke så mye. Når det blir sommer bør du legge giften på en død snegle og legge en planke over. Da lukter de andre sneglene seg frem til den døde sneglen og spiser opp giften, forklarer hun til P4s Radiofrokost.

Hold deg unna saltet
Brunsneglene er nemlig kannibaler så å få de til og spise opp hverandre kan være en suksessoppskrift. Mange sverger til å salte sneglene, men Geelmuyden advarer mot dette.

– Salt tar knekken på sneglene, men det tar samtidig knekken på hagen din, forklarer hun. 

Men det viktigste er at du gjør alt og bruker alle midler. En sneglekriger kan aldri ta ferie så du bør legge opp et løp som du kan holde gående til høsten.

– Jeg har hatt et år da jeg var litt slapp på hagearbeidet og da får sneglene overtaket med en gang så dette er en kamp som du må begynne allerede nå, sier hun.

Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
Halvparten av ny smitte kommer fra utlandet Halvparten av de nye som blir smittet av koronaviruset i Norge, har blitt smittet i utlandet. Onsdag 29.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler