STADIG FLERE: Kvinner utgjør nå nesten hver sjuende jeger i Norge
STADIG FLERE: Kvinner utgjør nå nesten hver sjuende jeger i Norge Foto: Shutterstock
I fjor økte antallet kvinner i Jegerregisteret med 10.000 personer.

493.000
I alt står 493.000 personer oppført i Jegerregisteret. 426.000 menn og 67.000 kvinner. De siste fem årene har antallet mannlige jegere økt med 6 prosent, mens antallet kvinnelige jegere har økt med 21 prosent, melder SSB.

– Dette var på tide. Damene er hjertelig velkomne. Vi skal gjøre alt vi kan for å ta de godt imot, sier Espen Farstad informasjonssjef i Norges Jeger og Fiskerforbund.

I global sammenheng er jakt på vei ned og nå er kun 4 prosent av verdens dyr ville. Derfor er trenden blant norske kvinner ekstra hyggelig.

– Vi bruker en million kroner i året på positive tiltak for å få Kvinnene med på jakt og det har vi gjort i minst 10 år. Så dette var varslet, ønsket og som planlagt.

Sosiale medier
Informasjonssjefen er ivrig når han forteller om den positive trenden, men vil ikke ta all æren selv. Mye av æren for økningen i antallet kvinnelige jegere gir han til sosiale medier.

– Akkurat nå ligger det 14.000 bilder på Instagram med hashtagen NJFF (Norges Jeger og Fiskerforbund red. anm.) uten at vi har bedt om det!, sier Farstad. Han ønsker også å fremheve Jegertvillingene på TV som har fått folk til å se at jegere er like forskjellige som alle andre mennesker.

Saken fortsetter under bildet.
Jegertvillingene
LOKKER TIL SEG DAMER: Jegertvillingene får en del av æren for at stadig flere norske kvinner jakter. Foto: TVNorge

Akershus
Drøyt 200.000 nordmenn betalte jegeravgiften i jaktåret 2016/17. Det er 4.100 flere enn året før. Fylkesvis var det flest som hadde betalt jegeravgift i Akershus (19.100 personer). 

LES OGSÅ: Ulven vil heller spise elg

Dansker
I tillegg til de norske var det også 2.000 utenlandske jegere som betalte jegeravgift. Av disse var 39 prosent fra Danmark, 27 prosent fra Sverige og 14 prosent fra Tyskland. Totalt var det jegere fra 39 land som løste jegeravgift i Norge forrige jaktsesong.

Flere saker

- Historisk stor sak Politiet har i dag pågrepet en tiende person i det de kaller en historisk stor sak om seksuelt misbruk av hunder. Onsdag 23.09 2020
Flere kanaler