SMART: En liten mynt kan gi en pekepinn på tilstanden til maten i fryseren din.
SMART: En liten mynt kan gi en pekepinn på tilstanden til maten i fryseren din. Foto: P4
En amerikansk kvinne publiserte nylig et lite, nyttig tips, som på få dager er delt nesten 400.000 ganger.

Trikset er særlig aktuelt i de orkanrammede områdene i Florida, der vann og strøm er borte i dagevis, men det kan også være nyttig hvis man f.eks skal på ferie i et par uker.

For kanskje kommer du hjem til blinkende elektronikk - uten å ane hvor lenge strømmen har vært borte? Kanskje har maten i fryseren vært uten strøm i flere dager? Da kan det være greit å ha forberedt seg på forhånd - på en svært enkel måte.


Ser om maten har vært tint opp
Det eneste man trenger, er en kopp, litt vann og en mynt, skriver Dagens.no. Først tar du litt vann i koppen og setter den i fryseren. Når vannet er fryst til is, legger du en mynt på toppen og lar det hele bli værende i fryseren.

Etter et strømbrudd, kan du ta en titt i koppen og raskt få en pekepinn på om maten fortsatt er spiselig.

«Har mynten falt til bunnen, betyr det at maten har tint opp og du må kaste den. Men er mynten enten på toppen eller i midten av koppen, er sannsynligvis maten fortsatt grei», skriver Sheila Pulanco Russell i innlegget.

Saken fortsetter under bildet
fryser
KALD? Det er ikke så lett å vite om matvarene har blitt uspiselige etter et lengre strømbrudd. Foto: Shutterstock

Hun bemerker at trikset kan være lurt å bruke også til daglig.

«Det er en god idé å ha dette i fryseren hele tiden, og dersom strømmen har vært borte, har man dette å falle tilbake på», skriver Russell.

Kvinnen kommer fra Lumberton i North Carolina, som er ett av mange steder som har vært uten vann og strøm etter herjingene til orkanen «Matthew»
Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler