MILLIONÆR: Gunhild Lygre og sønnen (2) avbildet ved den lykkebringende panteautomaten. Til venstre Spar-ansatt Anne Turid Kinn Olsen.
MILLIONÆR: Gunhild Lygre og sønnen (2) avbildet ved den lykkebringende panteautomaten. Til venstre Spar-ansatt Anne Turid Kinn Olsen. Foto: Spar
En svært sjelden gang kan en liten tur på butikken snu livet ditt på hodet.

Småbarnsmamma Gunhild Lygre fra Førresfjorden i Rogaland skulle bare handle litt på Spar etter at hun hadde hentet sønnen (2) i barnehagen torsdag ettermiddag.

Hun hadde med seg flere poser med flasker som skulle pantes og bestemte seg for å trykke på Røde Kors-knappen på panteautomaten, slik hun alltid gjør.

– Da laget maskinen en rar lyd, en slags fanfare. Så kom det ut en lang kvittering som det sto «gratulerer» på, forteller Gunhild Lygre til P4.

Det tok litt tid før hun skjønte hvor mye hun hadde vunnet.

Helt hinsides
– Kvitteringen var veldig lang, så jeg måtte lete og lete etter summen. Til slutt fant jeg den, på et svart felt. Tallet var jo helt hinsides, så jeg tenkte at nå må maskinen ha tullet med meg. Jeg har jo aldri vunnet noe før.

– Jeg sto og skalv og telte nullene med tommelen min. Det måtte jeg gjøre igjen og igjen, forteller den glade vinneren.

Hun tok deretter kontakt med butikkpersonalet, og etter hvert fikk hun ringt Røde Kors – som bekreftet gevinsten.


Skal brukes på hus
Pengene kommer svært godt med for småbarnsmammaen, som er tilkallingsvikar to ulike steder i helsesektoren. Hun og forloveden bor for tiden i kjelleren hos hennes foreldre, men håper på å få boliglån. Det blir langt enklere nå.

– Pengene skal hvert fall gå til bolig. Så blir det kanskje noe til bryllupsplanlegging, forteller Gunhild til TV2, som først omtalte saken.

Ifølge Røde Kors er Gunhild Lygre den 49. pantemillionæren siden lotteriet startet i 2008. De deler nå ut én million kroner omtrent hver måned.

– Sånn i ettertid føles det som en drøm. Det var en ut-av-kroppen-opplevelse, det har ikke helt gått opp for meg ennå, forteller småbarnsmammaen.


Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler