GRÜNDER: Ingvar Kamprad grunnla IKEA i 1943.
GRÜNDER: Ingvar Kamprad grunnla IKEA i 1943. Foto: AFP
27. januar i år døde IKEA-grunnlegger Ingvar Kamprad, 91 år gammel.

Nå har familien offentliggjort et brev Kamprad etterlot seg – en siste hilsen til sine ansatte. IKEA valgte å publiserte brevet i sin helhet på Facebook onsdag. 

«Ingvars ønske var at dette skulle deles med deg og alle andre i IKEA-familien», står det i innlegget fra møbelgiganten.

I brevet skriver Kamprad at han han er takknemlig for alt han har fått oppleve.

«Kjære hele IKEA-familien. Takk og farvel! Så er mitt eget eventyr slutt. Et fantastisk liv, litt slitsomt innimellom, men det å være være sammen med verdens beste medarbeidere i så mange år, overskygger alt. Dessuten har jeg hatt en kjær familie som alltid stiller opp.

Jeg savner alt. Alle klemmene og håndtrykkene, som understreker dette viktige «til sammen», en god smerte i hånden etter 1500 håndtrykk under julefesten i Älmhult.»

Brevet er ikke datert, men beskrivelsen av julefesten kan tyde på at det er skrevet i 91-åringens siste levemåned.

Saken fortsetter under innlegget

– Vinn-vinn
I brevet kommer Kamprad også med gode råd til ferske medarbeidere.

«Tilhører du den yngre generasjonen, bør du få deg en mentor som du kan lære av. Du har også med deg nye kunnskaper som mentoren din gjerne vil lære seg. Dette er verdens beste vinn-vinn-situasjon», skriver IKEA-grunnleggeren.

Innlegget har på få timer blitt likt og delt mer enn 3.000 ganger. 

Planen er at brevet også skal oversettes til engelsk og sendes til medarbeiderne i de 47 andre landene møbelgiganten har varehus.


Flere kanaler