IMPONERENDE: Heidi Sagli Lie har nå gitt Slottet instruksjoner på hvordan de skal lage det flotte pepperkakehuset.
IMPONERENDE: Heidi Sagli Lie har nå gitt Slottet instruksjoner på hvordan de skal lage det flotte pepperkakehuset. Foto: Privat
Hobbybaker Heidi Sagli Lie (47) har tatt pepperkakehus-lagingen til et nytt nivå.

Flere tusen mennesker har de siste årene latt seg begeistre av 47-åringens ekstreme presisjon og sans for detaljer i pepperkakebakingen – og i år har også selveste kronprinsesse Mette-Marit latt seg fascinere.

Heidi var på jobb i frisørsalongen da telefonen fra Slottet kom onsdag morgen.

– Jeg trodde jo først det var min bror som hadde fått noen til å ringe meg på tull, så jeg bare jattet med med. Da jeg skjønte det var kokken til Mette Marit som etterspurte oppskriften, ble jeg ganske sjokkert – og veldig glad, forteller 47-åringen til P4.

Og det er ikke vanskelig å forstå at kronprinsessen lot seg begeistre.

Saken fortsetter under bildet


Heidi har brukt all fritid de siste fem ukene for å ferdigstille det 70 centimeter høye huset. Bare deigen veier 15 kilo, og hun anslår at det ferdig pyntede huset veier ca 17-18 kilo, skriver Adresseavisen, som først omtalte saken.

Fikk instruksjoner og oppskrift
Den 47 år gamle hobbybakeren, som deltok i «Kakekrigen» på Kanal 5 for to år siden, har mer enn 14.000 følgere på sin Instagram-konto, @sofialoren. Hun er derfor vant til at mange tar kontakt for å spørre etter oppskrifter og fremgangsmåter. Men at Slottet skulle ringe, var hun ikke forberedt på. 

Personen i den andre enden spurte etter både oppskrift og bilder, samt detaljer om kjevling og baing.

– Mette Marit syntes det var så fint og ønsket et tilsvarende hus til jul, så hun ba kokkene finne meg for å få oppskriften, sier en storfornøyd Lie Sagli til P4.

- Det er vanvittig artig. Det er så artig at jeg ikke kan få sagt det, sier hun til Adresseavisen.

Også i fjor laget 47-åringen et storslått pepperkakehus:
Et innlegg delt av Heidi Sagli Lie (@sofialoren)

Den gangen ble det en liten landsby i tillegg:
Flere kanaler