FINGRENE AV FATET: Du kan bli syk hvis du ikke er forsiktig med hvor du tar deg.
FINGRENE AV FATET: Du kan bli syk hvis du ikke er forsiktig med hvor du tar deg. Foto: Shutterstock
Du vasker deg selvfølgelig etter toalettbesøket og før du spiser, men er det nok til å holde bakteriene på avstand? Nei, ifølge professor Kelly Reynolds ved universitetet i Arizona.

- Forskning viser at hender spiller en viktig rolle i overføringen av bakterier. Selv etter grundig vask blir hender og fingre raskt urene igjen fra omgivelsene, sier Reynolds til Men's Health.

Nettstedet har laget en oversikt over sju steder på kroppen du bør holde fingrene mest mulig unna for å forhindre å bli syk:

1. Ørene
Ingenting skal inn i ørene, ikke engang q-tips. Klør de konstant bør du snakke med en øre nese hals lege og se om behandling er nødvendig.

2. Ansiktet
Skitne fingre kan sørge for at bakterier trenger inn i porene og gir deg dårlig hud. Det at man tar seg i ansiktet med skitne hender er også en av de største grunnene til at du blir syk.

3. Rumpa
I rumpa har vi masse bakterier vi helst ikke bør utsette hverandre for. Derfor er håndhygiene veldig viktig etter et toalettbesøk.

4. Øynene
Med mindre du tar på deg kontaktlinser bør du holde fingrene unna øynene. Du kan både overføre bakterier og skade hornhinnen.

5. Munnen
Vi bør ikke ha for mange av de slemme bakteriene i munnen. En ny studie viser at opptil en tredjedel av bakteriene i munnen faktisk er overført fra hendene.

6. Innsiden av nesa
De som graver seg mye i nesa viser hyppigere utslag av staphylococcus bakterien i nesegangen.

7. Under neglene
Huden under neglene er spesielt utsatt for infeksjoner som kan lede til at neglen løsner fra huden og bøyes bakover.

Flere kanaler