DIABETES: Nå mener et svensk legemiddelselskap at de kan kurere sykdommen for godt.
DIABETES: Nå mener et svensk legemiddelselskap at de kan kurere sykdommen for godt. Foto: AP
Det er direktør i selskapet Diamyd, Ulf Hannelius, som mener at man er nær ved å løse «diabetes-gåten». skriver Svenska Dagbladet.

Selskapet satser stort på å kurere diabetes type 1 og har startet seks kliniske fase 2-studier samtidig, til en kostnad av ca to millioner kroner i måneden, skriver avisen.

– Fire av studiene handler om å kurere diabetes type 1. Da settes legemiddelet inn raskt på pasienter som har fått diagnosen for å se om sykdommen stopper seg, sier Hannelius til Svenska Dagbladet.


Målet er at de skal skape en vaksine som alene, eller i kombinasjon med andre legemidler, skal forhindre at pasientene blir syke.

– Vi sikter mot 100 prosent på å helbrede pasientene, men det første legemiddelet kommer trolig til å være en bremsende medisin som gjør at sykdomsforløpet går sakte. Om det funker kan pasientene gå kraftig ned i insulin, sier Ulf Hannelius til avisen. 


Diamyd vil gjerne ha legemiddelet ut så fort som mulig, men sier at klinisk utvikling tar tid. Hannelius tror imidlertid at fem til ti år er en god tidsramme for når kuren mot diabetes vil være på markedet.