DÅRLIG SØVN: Det kan være gode grunner til å sove i hver sin seng.
DÅRLIG SØVN: Det kan være gode grunner til å sove i hver sin seng. Foto: Shutterstock
Vi vet alle hvor irriterende det kan være å få nattesøvnen ødelagt av vår «bedre» halvdel. Snorking, snakking i søvne og dynestjeling kan forstyrre skjønnhetssøvnen til selv det mest entusiastiske murmeldyr.

I en fersk undersøkelse foretatt av Universitetet i Leeds og Silent Night sier 29% av de spurte at partneren må ta skylda for søvnproblemene deres, skriver The Independent

- Det er sjelden at man finner to mennesker som deler samme rutiner og søvnmønster, så det å dele seng kan være en krevende prosess som i verste fall kan føre til søvnløshet, sier søvnekspert Dr.Guy Meadows til avisa Daily Mail.


Mye forskning
Litt mindre søvn i løpet av en natt eller to er helt ufarlig, men søvnproblemer over lengre tid være mer enn bare litt irriterende - det kan være direkte helseskadelig.

I 2013 offentliggjorde norske og finske forskere en studie som viste sammenheng mellom søvnløshet, hjerteinfrakt, kroniske smerter og mentale problemer, skriver forskning.no. Og forskningsprosjektene som viser til lignende resultater er bortimot utallige. 

Så kanskje det er på tide å flytte på hvert sitt soverom?

Hvis ikke det frister - eller du mangler det ekstra rommet - kan du prøve et godt gammeldags godnattkyss. 

71% av de spurte i den samme undersøkelsen svarte nemlig at de sov mye bedre etter å ha kysset sin kjære godnatt. 


På tide med eget soverom?
BRÅKER: På tide med eget soverom? Foto: Shutterstock

Flere kanaler