DROPP DET: Det er ingen god idé å ta med seg telefonen inn på toalettet. I verste fall kan det gjøre deg syk.
DROPP DET: Det er ingen god idé å ta med seg telefonen inn på toalettet. I verste fall kan det gjøre deg syk. Foto: Shutterstock
Noen ganger kan det være deilig å låse seg inne for noen fullstendig private minutter på toalettet, men en undersøkelse viser at vi også på do vil bli underholdt. 

Svenske Expressen skriver at en undersøkelse gjennomført at telefonselskapet «3» viser at så mange som åtte av ti mobileiere tar med seg telefonen inn på toalettet. Av disse er det hele 70 prosent som oppgir at de surfer på mobilen mens de sitter på do, skriver det svenske nettstedet. 

Denne oppførselen er kanskje vanlig, men ikke spesielt hygienisk. Flere artikler har opp gjennom årene påpekt at det er få ting som er så bakteriebefengt som nettopp mobiltelefonen. Nettstedet Live Science snakket med professor i mikrobiologi ved universitetet i Arizona, Charles Gerba, og han bekrefter bakteriebomben.

– De har mye bakterier på seg. Bare tenk over det, når var den siste gangen du rengjorde mobilen din?, sier han.  

Saken fortsetter under bildet
Toalett
BAKTERIER: Det er ti ganger så mye bakterier på telefonen din som det er på toalettsete ditt. Foto: Shutterstock


Nettstedet opplyser at en mobiltelefon har ti ganger så mye bakterier på seg enn et toalettsete. Grunnen er at toalettet er forbundet med bakterier og dårlig hygiene, derfor blir det vasket ofte. Mobilen blir derimot sjelden rengjort, selv om du har den i hendene og ved munnen hele tiden. 

Så neste gang du går på do kan det være lurt å la mobilen ligge igjen. Her er tre tips til hvordan du får en mindre bakteriebefengt mobil:

* Tørk av mobilen med en antibac-serviett
* Bruk handsfree i steden for å legge telefonen mot kinnet når du tar samtaler
* Oppbevar telefonen i et skinndeksel eller lignende


Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler