PÅ MAGEN: Soving på magen kan gi deg ryggproblemer, leddplager, muskelsmerter og hengepupper.
PÅ MAGEN: Soving på magen kan gi deg ryggproblemer, leddplager, muskelsmerter og hengepupper. Foto: Shutterstock
Søvn gir deg ikke bare ny energi og nødvendig hvile. Du kan pådra deg både belastningsskader og hengepupper ved å ligge feil, skriver health.com.

Hvis du sover på magen kan du pådra deg både ryggproblemer, leddplager, muskelsmerter og hengepupper. Å sove med hodet i vridd stilling er en belastning som kan forplante seg til hele kroppen, og du belaster både skjelett og muskler unødig og lenge ved å sove på magen.

I tillegg til at du strekker i hud, sener og muskler i brystpartiet, som kan gi heng i puppene.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Sove på siden
PÅ SIDEN: Soving på ryggen kan blant annet føre til rynker. Foto: Shutterstock


Den nest beste sovestillingen er å ligge på siden. Da unngår du den verste snorkingen og ryggraden slipper den vridningen du får ved å sove på magen. Likevel, også denne stillingen har sine ulemper: du kan ligge på deg rynker. Særlig hvis du klemmer ansiktet ned i puten.

Hengepupper kan du forresten også få av denne stillingen, fordi tyngdekraften vil strekke brystpartiet ned mot madrassen.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Sove på ryggen
PÅ RYGGEN: Dersom du skal sove på mest mulig skånsom måte bør du ligge på ryggen. Foto: Shutterstock


Hvis du vil ha ekte skjønnhetssøvn skal du sove på ryggen. Den optimale stillingen for ryggrad, nakke og hode er altså å sove med kroppens forside opp og baksiden ned mot madrassen. Dette gir en nøytral posisjon som ikke belaster, men som gir hvile og støtte.

Professor Dee Anna Glaser i dermatologi ved Saint Louis University, sier til health.com at denne stillingen også forhindrer rynker og brystheng, fordi ingenting drar eller klemmer mot følsomme kroppsdeler. 

Men husk at uansett sovestilling, så er nok søvn og god søvn mer avgjørende for helsa og skjønnheten enn liggestillingen.