Foto: Shutterstock
Vi kjenner alle noen. Han som alltid kommer tjue minutter for sent til en avtale, eller hun som alltid sender melding og lurer på om man kan møtes en halvtime senere uansett hvor lang tid i forveien man har avtalt å møtes. 

Det er fryktelig irriterende, men hvorfor er det slik? Dagbladet har snakket med psykologspesialist, Sondre Risholm Liverød, og han forteller at det faktum at du gang på gang kommer for sent, forteller mye om deg. 

– Om du alltid kommer for sent, kan en tenke seg at en bryr seg lite om andre. For noen er det nok en ubevisst måte å hevde seg selv på, som kan være litt respektløs, forklarer han til avisen. 

Men det er ikke bare folk som «føler seg bedre enn andre» som kommer for sent. For noen handler det mer om at de er litt surrete og kanskje ikke har lyst til å bli voksne. Hvis en stadig kommer for sent, kan det være en form for opposisjon mot kravet om å bli voksen, tror Liverød.


Saken fortsetter under bildet
Venter
KJEDELIG: Det er få ting som er verre enn å vente på folk som alltid kommer for sent. Foto: Shutterstock

Si fra
Hvis du har en forsent-kommende venn som går deg på nervene, er det ting du kan gjøre for å bedre situasjonen. Den amerikanske psykologen, Lind Sapadin, mener man må si fra om hva man ikke vil finne seg i. 

– I stedet for å bli sint og opprørt, kan du ta et standpunkt og trekke opp grenser. Snakk om hva du vil gjøre neste gang andre er forsinket, råder hun til Dagbladet


Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler