Foto: Shutterstock
Ingen forteller deg nøyaktig hva du kan forvente når du blir eldre. Med aldring, kommer flere endringer i manndommen. 

Med tiden er det sannsynligheten for at manndommen din ikke fungerer som den pleide. Blant annet er det stor sjanse for mindre seksualitet, og penisen avtar i størrelse ved tiden.

«Men`s Health» intervjuet Brian Steixner, direktør for «Jersey Urology», for å finne ut hva som skjer med penisen når man eldes. 

1. Begynner å henge
Pungen vil begynne å henge på grunn av tap av muskelmasse. I verste fall vil noen oppleve dette mer enn andre, hvor pungen treffer toalettskålen når du sitter. 

2. Krymping
Vi kan si at permanent krymping er noe verre enn badetiss. Dette vil skje fordi ikke-elastiske fibre som kalles for kollagen erstatter normale celler over tid. 


Saken fortsetter under bildet.
bananer
Foto: Shutterstock

Steixner sier at den beste måten for å minske skadene er å sørge for at du ikke har overflødig fett rundt magen, da dette vil si at penis vil bli begravet mer under huden. 

3. Bøyning 
Mens du eldes, bygges det arrvev opp langs penis, som ofte skyldes sex og sport. Det vil ikke bli bygget opp jevnt på begge sider, så du  vil mest sannsynlig utvikle en slags sving på penis. 

- Inn i 60 og 70 års alderen kan det bli verre og verre. Jeg har sett pasienter, der penisen begynner å bøye seg som et spørsmålstegn.


4. Kreft
Når du eldes blir du mer utsatt for prostata og testikkelkreft. Det er også en risiko for utvikling av hudkreft på selve penisen. Steixner anbefaler å unngå solarium, og holde alt rent nedentil for å unngå typer kreft. 

Flere kanaler