TESTET: Personene som var med i studien hadde en merkbar effekt på egen empati etter å ha inntatt en mengde som tilsvarer to vanlige paracet.
TESTET: Personene som var med i studien hadde en merkbar effekt på egen empati etter å ha inntatt en mengde som tilsvarer to vanlige paracet. Foto: NTB scanpix
Det har en gruppe forskere funnet ut av, det viser seg nemlig at det skjer noe mer med oss enn at vi i mindre grad merker smerte når vi spiser smertestillende.

De har undersøkt det smertestillende preparatet acetaminophen og funnet ut at det også kan påvirke psyken vår, skriver Side3

Studien er publisert i det anerkjente forskningstidsskriftet «Social Cognitive and Affective Neuroscience», og det som kommer fram i den er nok noe de færreste har tenkt over når de har tatt seg en Paracet for å bli kvitt hodepine eller kroppsverking.


Forskerne har funnet ut at stoffet som brukes i Paracet reduserer vår evne til å ha medfølelse for andre menneskers smerte. Du nummer altså ikke bare din egen smerte, men også din evne til å oppfatte andres. 

– Funnene antyder at andre menneskers smerte ikke er noe du bryr deg om når du har tatt en Paracet, sier forskningsleder Dominik Mischkowski, ifølge Side3. 

Det at forskerne nå har funnet ut dette er viktig, ettersom empati er en viktig følelse og Paracet er et legemiddel mange bruker. Bare i Norge ble det solgt 9,1 millioner pakker i 2015. 

– Hvis du for eksempel krangler med kjæresten og nettopp har tatt en Paracet, viser forskningen at du kanskje kan være mindre forståelsesfull for hva du eventuelt har gjort for å såre kjæresten din, sier Dr. Baldwin Way, som er en av forskerne bak studien. 


Flere kanaler