USUNT: Det er ikke alle som mener at en skritteller er positivt for helsa.
USUNT: Det er ikke alle som mener at en skritteller er positivt for helsa. Foto: Shutterstock
De siste årene har apper og klokker som forteller deg hvor mange skritt du tar i løpet av en dag stadig økt i popularitet. 

Stillesitting kan være like ille for kroppen som røyking har forskere funnet ut, og det er derfor både positivt og viktig at folk tar bena fatt. Men hvor sunn trenden med skrittellere er det ikke alle som er enige om. 

Dr. Greg Hager jobber ved det amerikanske universitetet Johns Hopkins. Han mener svært få av de ulike appene på markedet er basert på vitenskapelige bevis, skriver Metro. Det er spesielt antallet skritt han har hengt seg opp i.

«En fitbit, eller lignende hjelpemidler, gir en liten, kul beskjed hvis du når 10.000 skritt på en dag. Men hvorfor er 10.000 skritt viktig? Hva er så spesielt med 10.000 skritt», spurte han under konferansen «American Association for the Advancement of Science».


Overambisiøst
Den magiske grensen, 10.000 skritt, ble skapt i Japan i 1960. Der fant man ut at en gjennomsnittlig japansk mann brukte opp rundt 3000 kalorier ved å gå 10.000 skritt. Ettersom 3000 kalorier er sett på som et vanlig dagsinntak for en mann ble 10.000-målet satt som en standard. 

Dette stiller Dr. Greg Hager seg svært tvilende til, hvor mange passer egentlig disse målene for? Han er sikker på at disse appene vil skape problemer.

Det som bekymrer han er at folk skal sette seg overambisiøse mål det er umulig for dem å nå, for deretter å få en dårlig selvfølelse for at de ikke nådde et mål som kanskje i utgangspunktet er feil. 

«Uten noen forskningsbaserte bevis, hvordan kan man vite at disse appene er bra for deg? Jeg tror helt klart at denne typen apper kan gjøre mer skade enn nytte», uttalte han under konferansen. 

LES OGSÅ: Det enkleste slanketipset: Søvn

Flere kanaler