NATTERAVN: Det er lite som er verre enn å ikke få sove. Med denne enkle testen kan du finne ut om du får nok søvn.
NATTERAVN: Det er lite som er verre enn å ikke få sove. Med denne enkle testen kan du finne ut om du får nok søvn. Foto: Shutterstock
Har du problemer med å holde deg våken på dagtid? Det finnes en enkel test som forteller deg om du får nok søvn eller ikke, skriver Daily Mail.

Søvnmangel er noe mange lider av, og det kan føre til alvorlige helsemessige komplikasjoner. Hvis du ofte får mindre enn fem timers søvn, øker for eksempel sjansen for å utvikle diabetes. 

Ved å gjennomføre denne enkle testen, utviklet av professor og søvnforsker Nathaniel Kleitman, kan du enkelt finne ut om du får nok søvn. Du trenger kun utstyr de fleste har på kjøkkenet. 

Legg en gryte eller stekepanne ved siden av sengen på gulvet. Deretter tar du en skje i hånden og lar den hvile på siden av madrassen, over gryten eller stekepannen. Merk deg tiden du legger deg ned, lukk øynene og gå i dvale.

Saken fortsetter under bildet
trøtt
TRØTT?: En arbeidsdag kan bli tøff hvis du ikke får tilstrekkelig med søvn. Foto: Shutterstock

LES OGSÅ: SE VIDEO: Herlig! Endelig en ærlig vuggevise.

Når du sovner, vil hånden din slappe av og slippe skjeen. Den treffer da gryten og vil lage en høy lyd som vekker deg. Se på klokken og du vil finne ut hvor lang tid det har tatt deg å sovne. 

Hvis du sovnet i løpet av fem minutter mangler du søvn. Hvis det tok ti minutter har du sannsynligvis vanskeligheter med å få en god natts søvn. Men hvis det tok femten minutter eller mer, tyder det på at du får nok søvn. 


Flere kanaler