SENGEKOS: Det viser seg at eldre menn skal passe seg litt før de kaster seg i halmen.
SENGEKOS: Det viser seg at eldre menn skal passe seg litt før de kaster seg i halmen. Foto: Shutterstock
Er du en voksen mann mellom 57 og 85 år skal du passe deg litt slik at det ikke blir for mye sengekos. Det kan nemlig være helseskadelig, viser ny forskning. 

Det er Videnskab.dk som skriver at godt voksne menn har større risiko for hjertestopp og andre hjerte- og karsykdommer, hvis de har sex én gang i uken eller mer. Kvinner har ikke det samme problemet. 

– Hvis en mann har sex én gang i uka eller mer, er det risiko for at eldre menn vil oppleve hjerte- og karproblemer. Risikoen er nesten to ganger høyere enn for menn som ikke er seksuelt aktive, sier lektor i sosiologi ved Michigan State University, Hui Lui, til Sciencedaily.com

Saken fortsetter under bildet
Gammelt par
LYKKELIG: Et godt samliv når man er eldre bør ikke nødvendigvis innehold mye sex ifølge ny forskning. Foto: Shutterstock


Sammen med andre forskere har hun undersøkt en gruppe på 2204 mennesker i alderen 57-85 år. Først i 2005-2006 og deretter en gang til fem år senere, resultatene er publisert i Journal of «Heart and Social Behaviour». Overraskende nok viste resultatene at sex ikke er forbundet med god helse for alle. 

– Eldre menn har muligens flere problemer med å oppnå orgasme av forskjellige fysiske eller medisinske årsaker i forhold til yngre menn. Derfor blir de eldre mennene kanskje mer utmattede og setter kroppen under et større press for å oppnå en orgasme, forklarer Hui Lui, til Sciencedaily.com.

For kvinner kan det virke som at det stikk motsatte er tilfellet. Forskere mener at sex kan senke kvinners risiko for høyt blodtrykk, skriver Videnskab.dk. 


Flere kanaler