BLODSUGER: Hva er det som gjør noen mennesker mer attraktive for myggen å stikke?
BLODSUGER: Hva er det som gjør noen mennesker mer attraktive for myggen å stikke? Foto: Shutterstock
Det har blitt september og høsten er offisielt startet, men det gode været over store deler av landet de siste dagene gjør at man får den siste lille krampetrekning av sommerfølelse.

Det varme været gjør også at insekter får sin siste lille dans før høstkulden jager dem i hi. Er du en av de som nærmest har blitt spist opp i løpet av sommeren kommer kanskje høsten som en lettelse. Men hvorfor er det sånn at noen er som nåleputer, mens andre kan gå gjennom en hel sommer uten ett eneste stikk?

- En av ti mennesker er svært attraktive for mygg, forteller professor ved University of Florida,  Jerry Butler til nettstedet WebMD.

En annen studie konkluderer med at rundt 20 prosent, eller en av fem, er ekstra attraktive for myggen. Hvis du føler at du alltid blir stukket er det med andre ord kanskje noe sannhet i det. Men hva er det som gjør noen mer attraktive enn andre?


Det er ikke deg...
Du kan se bort fra både hårfarge, blodsukker og parfyme. Det handler mer om myggen enn om oss mennesker, forklarer entomolog, Janet McAllister, til Huffington Post

- Forskjellige myggraser har forskjellige preferanser når det kommer til hva de blir tiltrukket av, sier McAllister til nettstedet. 

Er du fremdeles ikke noe klokere på hvorfor akkurat du blir bitt? Her er tre mulige grunner:

1. Du er en stor person
Større mennesker produserer mer karbondioksid, som tiltrekker mygg, skriver Huffington Post. Dette er grunnen tiø at voksne har større sjanse for å bli bitt enn barn, og at menn er mer attraktive for myggen enn kvinner. 

2. Du trener mye
Mygg er, i motsetning til oss, glad i melkesyre. Hvis du nettopp har trent og bygd opp melkesyre i musklene dine blir du lett et mål for myggen. 

3. Du lukter - for myggen
Det er en cocktail av aceton og østradiol i pusten din og ulike bakterier på huden som gir myggen en happy hour. Forskere mener at noen sender ut en sterkere lukt enn andre og at disse lettere blir offer for myggbitt enn andre. 


Flere saker

Kulderekord i Lom Mens juni ble en måned preget av varmerekorder, har juli startet med kulderekord. Lørdag 04.07 2020
Flere kanaler