KOS: Forskning viser at det er en ting mange menn glemmer, men som er svært viktig for kvinnene.
KOS: Forskning viser at det er en ting mange menn glemmer, men som er svært viktig for kvinnene. Foto: Shutterstock
At menn og kvinner ofte krever litt ulike ting på soverommet er ingen nyhet, men en canadisk undersøkelse viser at det er én ting de fleste menn glemmer i forbindelse med sengekosen– som er svært viktig for kvinner. 

Det er ikke en perfekt kropp, utholdenhet eller et utall med stillinger som gjør deg til en deilig sexpartner, skriver danske Metroxpress. Det viser seg at det som ofte gjør et samleie perfekt for kvinner, er at det avsluttes med kos. 


Seks minutter
Undersøkelsen som viser resultatet er gjennomført av det «Canadiske råd for sikker sex», i samarbeid med kondommerket Trojan. 

Nettstedet Men's Health skriver at av de kvinnene som fikk 6-10 minutter med kos etter samleie, sa 71 prosent at de var svært fornøyd med opplevelsen. Av de kvinnene som ikke fikk kos, var det kun 41 prosent som kunne si det samme.

Saken fortsetter under bildet
Mann og kvinne
ETTERSPILL: Mange menn glemmer å kose med kjæresten etter sex. Det kan være vel så viktig som forspill, mener forsker. Foto: Shutterstock


Forbedringspotensiale
Forfatter av studien, Robin Milhausen, er professor i menneskelig samliv ved «University of Guelph», og hun forteller til nettstedet at intimiteten etter et samleie er vel så viktig for kvinner som forspillet til akten. 

– Kvinner føler seg ofte sårbare etter sex. Det å bruke noen ekstra minutter på å kjærtegne henne etter samleie kan derfor bidra til å forsikre henne om at du bryr deg om henne, forklarer Milhausen til Men's Health.

Hun mener denne ene tingen er noe av det enkleste du kan gjøre for å forbedre forholdet ditt. Og her er det forbedringspotensiale for mange - undersøkelsen viste nemlig at 17 prosent av deltakerne ikke koste i det hele tatt og at 36 prosent ikke tok seg tid til noe mer enn under fem minutter med kos. 

Undersøkelsen baserer seg på svarene til 2400 canadiere, som svarte på spørsmål om sitt siste samleie. 


Flere kanaler