KRYMPET?: Merker du at buksene stadig blir litt trangere? Enten vasker du de alt for hardt eller så kan det være at du har gått opp noen kilo.
KRYMPET?: Merker du at buksene stadig blir litt trangere? Enten vasker du de alt for hardt eller så kan det være at du har gått opp noen kilo. Foto: Shutterstock
Det kan virke som det er like mange dietter som det er folk på slankern. Noen sverger til lite kalorier, noen til lite karbohydrater, noen vil kun spise det samme som ble spist i steinalderen og andre vil faste flere dager i uken. 

Det er veldig vanskelig å slanke seg og de fleste opplever at deres egen kropp motarbeider forsøkene, men forskerne har nå blitt enige om én ting som er viktig hvis du skal lykkes med å få en lettere kropp, skriver Huffington Post

Forskere mener at det viktigste ikke er hvilken diett du følger, men hvor lenge du klarer å følge den. Den beste dietten er nemlig den du klarer å følge resten av livet. 


I 2014 undersøkte forskere ved Universitetet i Toronto nesten 60 forskningsartikler om vekttap, konklusjonen var at de diettene som fungerte best var de som folk kunne følge i lang tid, skriver U.S. News. De som holdt seg til sine dietter, uavhengig av type, mistet langt mer vekt, skriver nettstedet. 

«Folk har en utrolig motvilje mot fett eller karbohydrater, men til tross for en uendelig liste med bøker om vekttap er det ikke hvilken diett du går på som er viktigst for vekttapet», sier forsker på overvekt, Tim Church, til U.S. News.  

Saken fortsetter under bildet
Overvekt
PROBLEM: Stadig flere sliter med overvekt. Nå mener forskere at de har funnet ut hva som er viktig for å få en diett til å fungere. Foto: ShutterstockDet er med andre ord viktig at du velger en diett du kan leve med over lang tid. Dette støtter diett-ekspert og trenings-spesialist, Albert Matheny. 

«Du la ikke på deg 9 kilo over natta. Det tok tid. Det samme gjelder for å miste 9 kilo. Å endre livsstil over tid er det som leder til bedre helse og varig vekttap», forteller han til det amerikanske nettstedet. 


Det viktige når du skal velge en diett du skal følge i lang tid fremover er at den passer for deg og ditt liv. Her er tre tips til hva du bør se etter i dietten og tenke på for å lykkes.

1. Den er sunn
Dette kan virke opplagt, men ikke alle dietter som fører til vekttap er sunne. Du må passe på at du får i deg alle vitaminer og næringsstoffer kroppen trenger, selv om du er på slankern.

2. Krever små endringer
Det er bedre å gjøre mange små endringer enn en veldig stor. I steden for å kutte ut kjøtt og/eller andre matvarer helt kan man kutte ned til noen dager i uka, det samme gjelder for sukker.

3. Skaff deg kunnskap
For å slanke seg trenger du kunnskap om mat og verktøy som hjelper deg til å takle de vanskelige dagene. Det kommer til å være dager hvor du bare har lyst til å bade i sjokolade, da er det viktig at du unner deg noe, men likevel ikke ender opp med å overspise. 


Flere kanaler