FIN ELLER KRØLL: Har rekkefølgen på drikkingen egentlig noe å si?
FIN ELLER KRØLL: Har rekkefølgen på drikkingen egentlig noe å si? Foto: Shutterstock
De fleste har kanskje hørt uttrykket «Øl og vin blir fin, vin og øl blir krøll». Men nå viser det seg at rekkefølgen kanskje ikke har så mye å si for hvordan kvelden og dagen etter blir.

Forskere fra Universitetet i Witten/Herdecke i Tyskland og Universitetet i Cambridge fikk med seg 90 frivillige for å sette uttrykket på prøve. Deltagerne ble delt inn i tre grupper, og den ene skulle drikke tre glass med øl, etterfulgt av fire store glass med vin. Den andre gruppen drakk samme mengde, men vinen før ølen. Den siste gruppen fikk drikke enten bare øl eller vin, skriver Forskning.no

Videre skulle de registrere hvor fulle de følte seg i løpet av kvelden, men også hvordan bakrusen føltes dagen derpå. De skulle gjøre samme neste uke, men endre rekkefølgen helt fra hva de hadde gjort sist gang.

Forskerne fant ingen spesielle tegn på at rekkefølgen på drikken påvirket hvordan de følte seg dagen derpå.

– Vi fant ingen bekreftelse på forestillingen om at bakrusen blir lettere hvis du drikker øl før vin. Og sannheten er at det å drikke for mye av hvilken som helst alkoholholdige drikke vil sannsynligvis føre til bakrus, sier Jöran Köchling fra Witten/Herdecke-universitetet i en pressemelding.

Köchling fortsetter med å si at den eneste måte å forutse hvordan du vil være dagen etter er å se på hvor full du er, og hvordan formen er fra før.

– Uansett hvor ubehagelig bakrus er, må vi huske at den har sine fordeler. Bakrusen er en beskyttende advarsel som har garantert hjulpet mennesket gjennom tidene til å forandre deres fremtidige oppførsel. Med andre ord, de kan hjelpe oss med lære fra feilene våre, sier Köchling

Så nå er det altså bare å følge med på antallet av hva du drikker, og ikke hvilken rekkefølge i følge forskerne.
Flere kanaler