SNORKESTOPP: En tennisball kan løse snorke-problemet ditt
SNORKESTOPP: En tennisball kan løse snorke-problemet ditt Foto: Shutterstock
Nyere tall viser at 10 prosent av alle menn i 30-årene og 5 prosent av kvinnene snorker, skriver KK. Når man blir eldre, i 60-årene, snorker 60 prosent av alle norske menn og 40 prosent av norske kvinner. 

Det finnes mange tips mot snorking i butikker, blader og på nettsteder. Dette tipset, fra den danske professoren Therese Ovesen, er blant de mer originale. 

- Sy inn en tennisball i pyjamasen eller t-skjorten du sover i.

Tanken er at du på denne måten skal unngå å ligge på ryggen når du sover. Undersøkelser viser at folk snorker mindre når de ligger på siden. 

- Tungen faller lengre tilbake i munnen når du ligger flatt i forhold til når du ligger på siden, sier øre, nese, hals-professoren til bt.dk.

Teorien
Hvis du syr inn en tennisball mellom skulderbladene i pyjamasen din, vil du oppleve ubehag når du prøver å ligge rett på ryggen og dermed vri deg til siden og redusere sjansen for at du snorker.

Ifølge professoren finnes det også egne belter du kan kjøpe som fungerer som et slags vater og vibrerer når du ligger rett på ryggen. (Disse beltene har dessverre ikke redaksjonen funnet på nettet)


Flere saker

Vinn TV-pakke verdt 50.000,-
Vinn TV-pakke verdt 50.000,- Mandag 30.03 2020
Christers luksuspizza
Christers luksuspizza Fredag 03.04 2020
Flere kanaler