I KØ FOR TRIATLON: Oslo Triatlon ble (nesten) utsolgt på noen få timer
I KØ FOR TRIATLON: Oslo Triatlon ble (nesten) utsolgt på noen få timer Foto: Shutterstock
Årets Oslo Triatlon er det 35. i rekken og kan fort bli det største i historien.

Svømme, sykle, løpe
Oslo Triatlon arrangeres i området rundt Sognsvann 12. august i år. 

– Triatlon er fortsatt populært! Vi synes det er utrolig hyggelig at så mange ønsker å være med. Spesielt er vi glade for at så mange kvinner er påmeldt, skriver arrangøren på sin Facebook-side.

Stevneleder Jonas Sundet sier de har et tak på 600 deltakere på olympisk distanse, 500 på sprint. I tillegg arrangeres stafetter for lag. Og stevnelederen mottok nye påmeldinger mens P4 snakket med ham på telefonen torsdag.  

– Det er nå bare rundt 3 plasser igjen på Olympisk og på sprint har vi lagt ut 50 plasser flere enn i fjor, jubler arrangøren.

Olympisk distanse er 1500 meter svømming, 40 kilometer sykling og 10 kilometer løping. Sprint-distansen består av 750 meter i vannet, 23 kilometer på to hjul og 5 kilometer på to ben.  

Flykter
Det er mange av de tradisjonelle mosjonsløpene/rittene/rennene som sliter. "Tusenvis flykter fra Birken" skrev Hamar Arbeiderblad i forrige uke. I 2012 ble Birkebeinerrennet fulltegnet på 97 sekunder. 

Thorleif Haugs Minneløp i Drammensmarka er allerede avlyst, Vester-Gyllen, det største turrennet i Asker og Bærum, har mistet over 70 prosent av deltakerne sine på tre år, skriver Dagens Næringsliv.

Flere kanaler