GRØNN VEKST: Grønnskaker og melkeprodukter bidrar til økte priser i matvarer. (Illustrasjonsfoto)
GRØNN VEKST: Grønnskaker og melkeprodukter bidrar til økte priser i matvarer. (Illustrasjonsfoto) Foto: NTB scanpix
Fra januar til februar har prisene på matvarer gått betraktelig opp. Det viser nye tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB).

Verstingene
Konsumprisindeksen (KPI) steg totalt med 0,4 prosent fra januar til februar dette året. Hovedgrunnen til stigningen er økte priser på matvarer og møbler.

Prisene på matvarer steg med totalt med 1,6 prosent. Det var særlig prisene på melkeprodukter og grønnsaker som bidro til oppgangen – til tross for at flere kjeder har kjørt store rabattordninger på frukt og grønt den siste tiden.

– Det er ikke uvanlig at vi ser en liten prisøkning på denne tiden av året. I tillegg slår leverandørenes halvårlige prisjusteringer inn i februar, noe som bidrar til å trekke matprisene opp, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke Dagligvare, til Nettavisen.


Dette koster også mer
Det er ikke bare mat og møbler som har blitt mer kostbart. På det siste året har også elektrisitet og nettleie blitt betraktelig dyrere med en prisstigning på 18,9 prosent.

Også de økte prisene på drivstoff har gitt utslag på konsumprisindeksen.


Billigere fly
I andre enden er det en nedgang i pris på flyreiser og klær. 

I perioden januar til februar 2016 økte prisene på flyreiser med 17,5 prosent. I samme periode i år falt prisene med nærmere 10 prosent.Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler