HOSTEMEDISIN: Sjokolade hjelper mot mye - også hoste.
HOSTEMEDISIN: Sjokolade hjelper mot mye - også hoste. Foto: NTB scanpix
Sjokolade er en luksusvare som mange forbinder med noe usunt, men den er faktisk bedre enn sitt rykte. I mindre mengder er sjokolade sunt og kan hjelpe mot en rekke plager, mener forskere. 

Det har den siste tiden dukket opp flere saker som lovpriser godsakene, sist i rekken er professor Alyn Morice, som er hosteekspert ved Universitetet i Hull. Han forteller til Daily Mail at hostemedisin som inneholder kakao fungerer bedre en standard miksturer.

«En sammenligning viste at pasienter som tok den sjokoladebaserte medisinen hadde en tydelig bedring av symptomer innen to dager, det er raskere enn ved bruk av andre medisiner», forteller Morice til Daily Mail. 

Saken fortsetter under bildet
Hoste
KRØLL I HALSEN: Har høstforkjølelsen kommet over deg bør du gå til innkjøp av litt sjokolade, ikke bare fordi du vil unne deg noe godt, men fordi det er medisin. Foto: Shutterstock


All hostemedisin fungerer ved at den fester seg og danner en hinne i halsen som gjør at du ikke føler behovet for å hoste. Det viser seg at sjokolade har en naturlig, god tekstur for dette.  

Alyn Morice mener at å suge på en sjokoladebit vil gi noe av den samme effekten som sjokolademedisin, men at å drikke varm sjokolade ikke vil fungere ettersom kakaoen ikke er i kontakt med halsen lenge nok til å danne et beskyttende lag. 


At sjokolade er god medisin mot hoste er ikke overraskende for professoren, skriver danske Boligmagasinet.

«Tidligere har forskere ved Imperial College i London funnet ut at theobromine, et stoff som finnes i kakao, er mer effektivt til å undertrykke behovet for å hoste enn kodein, som er en mye brukt ingrediens i hostemedisin», forteller Morice. 


Flere saker

- Historisk stor sak Politiet har i dag pågrepet en tiende person i det de kaller en historisk stor sak om seksuelt misbruk av hunder. Onsdag 23.09 2020
Flere kanaler