PREVENSJON: Dansk lege anbefaler deg være nøye med p-pillene.
PREVENSJON: Dansk lege anbefaler deg være nøye med p-pillene. Foto: Shutterstock
Hver dag tar titusenvis av norske kvinner en p-pille, for å unngå å bli gravide.

Men hver eneste dag er det også svært mange som rett og slett glemmer å ta pilla.

Så mange som 9 av 10 spurte kvinner i en undersøkelse gjennomført av YouGov på oppdrag fra en p-pilleprodusent, svarer at de på et eller annet tidspunkt har glemt å ta pillen på riktig tidspunkt. Og en av fire sier at de glemmer det en eller flere ganger hver måned, skriver danske BT.


En pille kan være nok
I følge den danske avisen er de spurte mellom 21 og 29 år. Overlege ved sykehuset i Kolding, Annemette Lykkebo sier til BT at slurv med bare en pille, kan få store konsekvenser.

- Glemmer man en pille, er risikoen der for at man kan bli gravid. Det er derfor viktig at man bruker annen prevensjon i resten av perioden, om man skal ha sex, sier hun til BT.

Men det er det ikke alle som hører på, skal vi tro undersøkelsen. En av tre sier de da uansett dropper prevensjon, ettersom risikoen er minimal.

Legen anbefaler alle som knoter det til med p-pillene sine om å bruke kondom, frem til man er på riktig spor med pillene igjen.


Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler