TRIKS: Det er bare en ting du trenger å lære deg for å bli en bedre sexpartner, mener sexolog.
TRIKS: Det er bare en ting du trenger å lære deg for å bli en bedre sexpartner, mener sexolog. Foto: Shutterstock
Det er ikke alle som føler seg like vel mellom laknene. Noen er kanskje usikre på både hva de selv og partneren driver med. Blander du denne usikkerheten med litt sjenanse og blyghet er det ikke så rart at ikke alle føler seg som sexguder.

Men er det egentlig nødvendig å lære seg massevis av stillinger og sexy triks for å lykkes på soverommet? Nei, mener sexologen Nicole Prause, skriver BT.


Lytte, ikke lese
I et intervju med «Science of Us», forteller sexologen, som jobber ved UCLA at hun ikke tror på at noen mennesker er bedre på sex enn andre.

– Hvor god sex man har bestemmes ut fra sexpartneren din. Et eksempel er en person som elsker å bli bæsjet på. Jeg vil aldri være en god sexpartner for denne personen fordi det er noe jeg ikke er komfortabel med å gjøre, forklarer hun til nettstedet. 

Hun mener det er helt normalt å være usikker når det kommer til sex og at det ikke er noen som vil føle at de ikke kan noe om det. Men hun har ingen tro på at man kan lese seg til å bli en god sexpartner. 

– Ekspertisen ligger ikke i tekst, men i partneren din. Studer partneren din, råder hun. 


Vær tydelig
Med andre ord er det eneste du trenger å lære deg for å bli en bedre sexpartner å lytte. Spør partneren din hva han eller hun liker.

En studie gjort av universitetet i Michigan i 2012 viste det samme. Første gangen man har samleie med en ny partner er det ofte pinlig og rart, men at dette bedres raskt ettersom man lærer å kjenne hverandres kropper. 

Ettersom kommunikasjon er den beste pådriver for et godt sexliv er det viktig at man er ærlig og tydelig med sin partner. 

– Hvis du liker noe si at du liker det. Bruk ord og vær så spesifikk som du kan, forklarer hun. 

Men har du uvanlige preferanser på soverommet råder Praus til at man «ikke slipper bomben» ved første mulighet. 

–Begynn med noe litt mer vanlig og bygg tillit på den måten for deretter å snakke om de litt mer spesielle tingene etter hvert, sier hun. 


Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
Halvparten av ny smitte kommer fra utlandet Halvparten av de nye som blir smittet av koronaviruset i Norge, har blitt smittet i utlandet. Onsdag 29.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler