EKKELT: Mange er redd for edderkopper, men er det en sjanse for at du har spist edderkopper i søvne?
EKKELT: Mange er redd for edderkopper, men er det en sjanse for at du har spist edderkopper i søvne? Foto: Shutterstock
Vi har alle hørt det, enten lest det på internett, blitt fortalt det i skolegården eller i kantina på jobben. Det høres omtrent slik ut:

«Visste du at i løpet av et år spiser du åtte edderkopper. De kryper inn i munnen din mens du sover uten at du merker det».

Er dette en myte eller er det faktisk sant? For deg som kjenner at det klør litt i munnen kan vi berolige med at det kun er en myte, seiglivet sådan. 


En edderkopp ville aldri vandret inn i din munn på egenhånd, skriver danske Jyllands Posten. Selv i søvne vil du kjenne at noe kravler på leppene og tunga og da vil kroppen automatisk sette inn en refleks for å fjerne det som er på vei inn i munnen, skriver forskning.no

Det er heller ikke naturlig for edderkopper å oppholde seg i senger. De trives i fred og ro og vil ikke oppsøke en seng med dyner som beveger seg. 

Det stemmer heller ikke at det er flere edderkopper på soverommet enn ellers i hjemmet. Grunnen til at mange tror det er fordi edderkopper er aktive på natten og du befinner deg på soverommet om natten. Dette er kanskje ikke en trøst for noen, men antageligvis er edderkoppene jevnt fordelt i alle rommene. 


Flere kanaler