UTROLIG ØYEBLIKK: Mette Vang (80) har gitt «Flippen» mat i tre år.
UTROLIG ØYEBLIKK: Mette Vang (80) har gitt «Flippen» mat i tre år. Foto: Britt Haugsevje Vangen
80 år gamle Mette Kvam fra Aurland i Sogn og Fjordane har fått seg en helt spesiell venn.

Lokal kjendis
To ganger hver dag kommer hjorten «Flippen» på besøk til den eldre damen, og hopper opp til kjøkkenvinduet for å få seg en brødskive eller en bolle.

– Det startet med at han gikk rundt huset her. Og da jeg åpnet glasset, så hoppet han opp og ville hilse på, forteller Kvam til TV2.

Hjorten har vært på jevnlige besøk både morgen og kveld de siste tre årene og er nærmest blitt en liten kjendis i lokalmiljøet.

– Han drar i april. Da forsvinner han opp i fjellet, langt opp til stølene. Og så kommer han tilbake i november, helt alene. Og stiller seg opp under glasset der han pleier å få brød, sier 80-åringen til NRK, som først omtalte saken.


Glemte å puste
Det er Britt Haugsevje Vangen som har tatt det fascinerende bildet. Hun forteller at hun fikk øye på den uvanlige situasjonen da hun var ute og tok noen vinterbilder sammen med mannen.

– Da vi skulle ned til bilen, så vi Mette som matet «Flippen», forteller Haugsevje Vangen til P4.

Hun forteller at hun nesten glemte å puste idet hun tok bildet.

– Jeg måtte sette meg ned fordi jeg var så svimmel. Det var et magisk øyeblikk, og jeg trodde bare ikke det jeg så og tok bilde av. Jeg hører fortsatt lyden av hovene hans som treffer veggen til Mette, sier Britt, som også kan fortelle at husveggen bærer preg av hjortens jevnlige besøk.

Navnet «Flippen» har hjorten for øvrig fått fordi den har en liten flipp i øret. Dette er også et kjennemerke for jegerne i bygda, som har sagt at de ikke ønsker å skyte hjorten.


Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler