LYKKELIG KAOS: Demi-Leigh Nel-Peters ble omringet og omfavnet av konkurrentene da seieren var et faktum.
LYKKELIG KAOS: Demi-Leigh Nel-Peters ble omringet og omfavnet av konkurrentene da seieren var et faktum. Foto: AFP
Sørafrikanske Demi-Leigh Nel-Peters ble søndag kåret til Miss Universe 2017. Hun kapret tittelen i konkurranse med 91 andre deltakere fra hele verden, deriblant norske Kaja Caroline Kojan fra Kongsvinger.

Colombianske Laura Gonzalez og jamaicanske Davina Bennett havnet på henholdsvis 2.- og 3.-plass i missekonkurransen.

22 år gamle Demi-Leigh Nel-Peters, som nylig har fullført en businessledelse-grad, er den første sørafrikaneren som har vunnet Miss Universe siden 1978. 

Saken fortsetter under bildet
Demi-Leigh
HISTORISK: Demi-Leigh Nel-Peters var den første Miss Universe fra Sør-Afrika på 40 år. Foto: AFP

Opptatt av lik lønn
Nel-Peters jobber med å lære kvinner i hjemlandet selvforsvar etter hun selv ble ranet med våpen. Episoden skjedde i etterkant av at hun ble kåret til Miss Sør-Afrika, skriver ABC-CBN.

På ett av de siste spørsmålene under konkurransen argumenterte hun også for å få minsket lønnsforskjellen mellom kjønnene når hun ble spurt om hva som var kvinners største utfordring på arbeidsplassen. 

– Noen steder får kvinner betalt 75 prosent av det menn tjener for å gjøre akkurat samme jobb med samme antall timer. Det mener jeg ikke er rettferdig, sa 22-åringen.

Saken fortsetter under bildet
Miss universe 2017
GLEDE: Her går det opp for sørafrikanske Demi-Leigh Nel-Peters at hun har vunnet konkurransen. Foto: AFP

Venn med Kaja
Tidligere i konkurransen la hun ut et bilde på Instagram hvor hun poserte med Miss Norway, Kaja Caroline Kojan (20). Den norske deltakeren, som ikke havnet blant de 16 beste, er svært glad for at sørafrikaneren vant.

– Jeg ble kjempeglad da hun vant. Det kom noen tårer, for vi er blitt veldig gode venner, forteller Kojan til lokalavisen Glomdalen.Flere kanaler