FORVENTER KAOS: Folk på Sørlandet kan vente seg en reprise på kjøreforholdene som her på E39 i  Søgne, februar 2018.
FORVENTER KAOS: Folk på Sørlandet kan vente seg en reprise på kjøreforholdene som her på E39 i Søgne, februar 2018. Foto: NTB scanpix
Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for store snømengder i Agder og deler av Rogaland fra fredag morgen til lørdag ettermiddag.

Mest nedbør blir det i kystnære områder.

«Fra fredag morgen til lørdag ettermiddag ventes mye snø i Agder og Sør-Rogaland, omkring 20 cm. I en sone nær kysten kan det lokalt komme 30-40 cm», skriver meteorologene, som advarer mot vanskelige kjøreforhold.

Saken fortsetter under innlegget

Kulden kan vare lenge
Hele landet - og Norden for øvrig - er for tiden inne i en godt varslet kuldeperiode, og dette gjør at det aller meste av nedbøren som er varslet over Sør-Norge de neste dagene vil komme som snø.

Unntakene er helt områdene helt ytterst ved kysten på Sør- og Vestlandet.

På Østlandet, i Midt-Norge og i Nord-Norge vil det bare bli små snømengder i helgen, men snøen som ligger har kommet for å bli en god stund.

– Man kan si at vinterværet i Norge for alvor ankommer. Det vil bli en kald periode med rolige vindforhold fremover, sier meteorolog ved Vervarslinga på Vestlandet, Aslaug Skålevik Valved, til VG.

Flere kanaler