FORVENTER KAOS: Folk på Sørlandet kan vente seg en reprise på kjøreforholdene som her på E39 i  Søgne, februar 2018.
FORVENTER KAOS: Folk på Sørlandet kan vente seg en reprise på kjøreforholdene som her på E39 i Søgne, februar 2018. Foto: NTB scanpix
Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for store snømengder i Agder og deler av Rogaland fra fredag morgen til lørdag ettermiddag.

Mest nedbør blir det i kystnære områder.

«Fra fredag morgen til lørdag ettermiddag ventes mye snø i Agder og Sør-Rogaland, omkring 20 cm. I en sone nær kysten kan det lokalt komme 30-40 cm», skriver meteorologene, som advarer mot vanskelige kjøreforhold.

Saken fortsetter under innlegget

Kulden kan vare lenge
Hele landet - og Norden for øvrig - er for tiden inne i en godt varslet kuldeperiode, og dette gjør at det aller meste av nedbøren som er varslet over Sør-Norge de neste dagene vil komme som snø.

Unntakene er helt områdene helt ytterst ved kysten på Sør- og Vestlandet.

På Østlandet, i Midt-Norge og i Nord-Norge vil det bare bli små snømengder i helgen, men snøen som ligger har kommet for å bli en god stund.

– Man kan si at vinterværet i Norge for alvor ankommer. Det vil bli en kald periode med rolige vindforhold fremover, sier meteorolog ved Vervarslinga på Vestlandet, Aslaug Skålevik Valved, til VG.


Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler