146 KILO: Sara (22) hadde prøvd en rekke slankekurer før hun til slutt lyktes.
146 KILO: Sara (22) hadde prøvd en rekke slankekurer før hun til slutt lyktes. Foto: Privat
Nyttårsaften 2015 veide svenske Sara Stille (22) 146,5 kilo. Hun slet med å gå opp trappene til leiligheten, og klarte nesten ikke å knyte skoene sine selv. 

Sara, som en rekke ganger tidligere hadde prøvd å slanke seg, tok et valg den kvelden. Hun bestemte seg for at 2016 skulle være et år for forandring, skriver Lokaltidningen Säter, som først omtalte saken.

– Jeg kom til et punkt der jeg hadde fått nok. Jeg kjente meg fanget i min egen kropp, og klarte ikke å bevege meg som jeg ville. Jeg var 21 år, og orket ikke å gå opp tre trapper til leiligheten uten å stoppe og hvile underveis. Slik skal ikke livet være når man er så ung, forteller den nå 22 år gamle kvinnen til P4.


sara
FØR OG NÅ: Sara slet med å gå opp trappene til sin egen leilighet før hun gikk ned i vekt. Foto: Privat

Kuttet brus og godteri
Stille kunne spise en pizza, et halvt kilo godteri og en hel pose potetgull i løpet av en vanlig dag. Det første hun bestemte seg for, var derfor å kutte ut godteri og brus.

I dagene etter nyttårsaften gikk Sara til legen, for å få en helseundersøkelse før hun startet vektnedgangen. Her ble hun raskt tilbudt en fedmeoperasjon – noe hun takket nei til.

– Jeg ville gi meg selv en sjanse først. Det var jo jeg som hadde satt meg selv i denne situasjonen, så derfor ville jeg komme ut av den på egen hånd også, forteller Stille.

22-åringen begynte å trene med en personlig trener, i tillegg til at hun kuttet ut den usunne maten.

For fort?
De første kiloene forsvant raskt – noe som gjorde at motivasjonen steg ytterligere. I løpet av de 16 månedene som har gått siden nyttårsaften 2015, har Sara gått ned i gjennomsnitt 5 kilo hver eneste måned.

Innimellom har hun vært urolig for at det har gått for fort.

– Hadde jeg gjort det igjen, skulle det gjerne fått ta dobbel så lang tid. Hodet har ikke helt hengt med. For min del er det vanskelig å håndtere denne forandringen. Jeg sliter med å se meg selv som smal, jeg føler meg fortsatt stor, forteller Sara Stille til Expressen.

Nå veier hun 68 kilo. Hennes beste råd til andre er å virkelig bestemme seg, sette seg realistiske mål – og få hjelp av en personlig trener. 

– Det handler ikke om å gå ned et visst antall kilo, det handler om å endre en usunn livsstil og bygge opp en helse som varer livet ut, forteller Sara Stille til P4.

Hun har dokumentert vektnedgangen på sin Instagram-konto – se flere bilder nedenfor.


Några timmar kvar till fem dagars ledighet, pyjamas och senaste avsnittet av Pretty little liars ??????? #kämpa

A post shared by SARA STILLE, 22 (@stillesara) on

Jag har gått ner fler kilon än vad jag väger idag ???? //lost more pounds than I weigh right now ????

A post shared by SARA STILLE, 22 (@stillesara) on


Flere kanaler