GJENBRUK: Møbelkjeden ønsker at produktene deres skal få et lengre liv.
GJENBRUK: Møbelkjeden ønsker at produktene deres skal få et lengre liv. Foto: Reuters
IKEA satser stort på gjenbruk, og har planer om å lansere gjenbruksbutikker i alle sine norske varehus i løpet av 2020.

Tjenesten, som har fått navnet «IKEA kjøper tilbake», er allerede i gang som et prøveprosjekt på Ringsaker.

– I IKEA har vi muligheter og ressurser til å gjøre en forskjell. Vi tror flere og flere av kundene våre ønsker å kunne velge mellom nytt og brukt, og da har vi et ansvar for å tilrettelegge for det. For oss i IKEA handler det om å ta ansvar for en større del av levetiden til produktene våre, sier bærekraftsjef i IKEA, Anders Lennartsson.

Saken fortsetter under bildet
ikea
TESTES: I IKEA-varehuset i Ringsaker i Hedmark er gjenbruksbutikken allerede åpen. Foto: IKEA

Kan få gavekort
Vil du selge et møbel tilbake til IKEA, fyller du et skjema og laster opp bilder på møbelgigantens nettsider. Deretter blir gjenstanden vurdert av en medarbeider.

«Dersom det er i god nok stand til å selges videre, får kunden et gavekort på opptil 30 prosent av den opprinnelige kjøpesummen til møbelet», skriver IKEA i en pressemelding.

– IKEA-møbler noen ikke trenger lenger, kan være gull verdt for andre. Derfor har vi lyst til å kjøpe dem tilbake i stedet for at de kastes, og selge dem videre til nye hjem. Det er både bra for oss i IKEA, for kunden, bra fra for miljøet og bra for neste eier, sier Lennartsson.

Møbelkjeden lanserte tidligere i år en ny bærekraftstrategi, og den nye gjenbrukstjenesten er en del av denne.


Flere saker

Naive foreldre kan gi mer ungdomsfyll - Ungdom vil drikke mer ansvarlig hvis de ikke får smake alkohol hjemme før de fyller 18 år. Lørdag 14.09 2019
Flere kanaler