LATTERLIGGJØRES: Da handelstandsforeningen hadde satt opp treet, innså de at det ikke var direkte pent.
LATTERLIGGJØRES: Da handelstandsforeningen hadde satt opp treet, innså de at det ikke var direkte pent. Foto: Mike Bunde Jensen/Vesthimmerlands Kommune
De fleste kommuner med respekt for seg selv setter i disse dager opp et stort grantre som skal spre julestemning og glede på en offentlig plass i adventstiden.

I den danske byen Aars er treet allerede på plass – men akkurat dette eksemplaret kvalifiserer neppe til noen hederspris i kategorien «du grønne, glitrende».

«De må ha vært dritings da de valgte det treet», skriver én av mange innbyggere som de siste dagene har levert kommentarer i sosiale medier om det spesielle synet.

Saken fortsetter under innleggene

Og det er vanskelig å være uenig.

Saken fortsetter under bildet
juletre
HVA I GRANSKAUEN: Juletreet har skapt mye latter i sosiale medier de siste dagene. Foto: Mike Bunde Jensen/Vesthimmerlands Kommune

– Vårt ansvar
Så hvordan kunne dette skje?

Ifølge formann for Aars Handelstandsforening, Mogens Kristensen, var det en gruppe på tre frivillige i «juletreutvalget» deres som valgte ut treet. Medlemmene skal alle ha mer enn 30 års erfaring med å velge ut juletreet til torget, skriver TV2, som først omtalte saken i Norge.

– De syntes det så ganske pent ut. Det var først da det ble satt opp at alle kunne se hvor stygt det var. Dette er vårt ansvar, og vi er lei oss for at byens innbyggere har fått et så stygt juletre, sier Kristensen til BT

Han lovet i et intervju mandag at granen skulle fjernes så fort som mulig.

Saken fortsetter under innleggene


Turistattraksjon?
Men, som enkelte påpeker, har juletreet gitt masse omtale til Aars. Så mye at treet nå faktisk får stå.

– Jeg har vært med i gamet i 35 år. Og den omtalen vi har fått i dag, er mer enn dobbelt så stor som det vi har fått i de 35 årene til sammen. Jeg må nok si at dårlig reklame er bedre enn ingen reklame. Jeg synes det var dumt, men nå velger jeg å se litt positivt på det, sier Jørgen Sørensen fra handelstandsforeningen til dansk TV2.

Presseansvarlig i Vesthimmerlands Kommune, Mike Bunde Jensen, bekrefter at det mindre pene juletreet likevel ikke skal fjernes.

– Treet blir stående. For øvrig er det morsomt at dette har fått så stor oppmerksomhet, sier Jensen til P4.

120 barnehagebarn får nå oppgaven med å pynte treet. Håpet er at det kan bli en slags turistattraksjon i desember.

– Vi har snudd noe negativt til å bli noe positivt. Forhåpentligvis kommer det folk for å se juletreet framover, sier Theresa Berg Andersen fra barnehagen Lille Madsens Hus.Flere kanaler