Foto: Shutterstock
68 år gamle Jimmie Smith fra New Jersey i USA har mer flaks enn de fleste. 

Den pensjonerte sikkerhetsvakten hadde nemlig helt glemt at han i fjor hadde hadde kjøpt en lottokupong i New York Lottery.

Da han tilfeldigvis så et nyhetsinnslag om en millionkupong som ikke var blitt løst inn, gikk han og sjekket en gammel skjorte som hang i skapet. Der var det flere kuponger, og én av dem hadde bare to dager igjen før den ble for gammel til å heve en eventuell gevinst.


189 millioner
Det skulle vise seg at nettopp denne inneholdt den magiske tallrekken. Etter å ha sjekket tallkombinasjonen opp mot lottotrekningen, innså pensjonisten at han var blitt 189 millioner kroner rikere.

– Jeg stod der i et minutt og tenkte: «Ser jeg det jeg tror jeg ser?». Jeg måtte stikke hodet ut av vinduet for å få litt frisk luft, sier Smith til CNN. TV2 omtalte saken først i Norge.

Det var tallrekka 05 - 12 - 13 - 22 - 25 - 35 som gjorde Smith nesten 200 millioner kroner rikere.


Jimmie Smith
VINNER: Jimmie Smith ble 189 millioner kroner rikere. Foto: New York Lottery

Fordelt premien over 26 år
68-åringen, som har levd på pensjon de siste årene, har valgt å dele opp utbetalingen av pengene over de neste 26 årene. Da vil han få utbetalt 7,2 millioner kroner i året.

Smith, som har tolv barnebarn, sier han håper at historien hans vil føre til at flere nå sjekker gamle lottokuponger.

– Jeg tenkte alltid for meg selv at «jeg sjekker kupongen når jeg har tid», sier han, og forteller at han skal sette seg ned med familien og planlegge hva de skal gjøre med alle pengene.


Lotto
LOTTO: Har du husket å sjekke alle lottokuponger nøye? Det oppfordrer Jimmie Smith nå alle til å gjøre. Foto: Shutterstock

Flere kanaler