Kjedebrevet er rettet mot barn og ungdom under 16 år, og gir inntrykk av at både Guinness rekordbok og Posten står bak. Det er vi på ingen måte, sier pressesjef i Posten Kjell S. Rakkenes.

 

" Frimerke trenger du ikke, bare skriv Guinness book of Records for Children", står det i brevet. Dette stemmer ikke ifølge Posten.

 

Brevet oppfordrer deg til å sende det videre til sju venner under 16 år - uten frimerke og med tydelig avsenderadresse. Dette fører da til at du blir belastet med 224 kr i straffegebyr fra posten for manglende frimerke.

 

- Vi finner god grunn til å advare mot dette, og andre former for kjedebrev som kan koste både avsender og mottaker penger, sier Postens pressesjef til Romerikes Blad.

 

Her er brevet:

 

Kjære ....

 

Barn startet dette brevet i 1996. Om dette ikke brytes før sommeren 2007 kommer det i Guinness book og Records med navnet til alle som har vært med. Hvor kult er ikke det? Ingen har enda brutt kjeden, så vær så snill å ikke bryt den. Alt du må gjøre er å kopiere dette brevet og sende det med posten.

Frimerke trenger du ikke. Du skriver bare « Guinness book of Records fro children» der frimerket skulle sitte. se mitt brev. Glem ikke din avsenderadresse. Anledningen til at vi sender med post er at posten da ser hvem som har brutt kjeden.

 

Du har fire dager på deg til å sende dette brevet til 7 personer under 16 år. Dagen du får dette brevet regnes som dag 1. Om ett par dager kommer du til å få et takkebrev for at du er med. Det skulle vært kult å se våres navn navn i Guinness book of World Records. Så snille deg, kast ikke dette brevet!

 

Fra din venn: ....

Flere kanaler