KJEMPETABBE: Duncan Robb og kjæresten trodde de skulle på Red Hot Chili Peppers-konsert. Det stemte bare nesten.
KJEMPETABBE: Duncan Robb og kjæresten trodde de skulle på Red Hot Chili Peppers-konsert. Det stemte bare nesten. Foto: Twitter/Duncan Robb
Engelske Duncan Robb hadde lyst til å gi kjæresten konsertbilletter til yndlingsbandet hennes, Red Hot Chili Peppers, i julegave.

Han saumfarte nettet, og oppdaget til sin store glede at amerikanerne skulle ha konsert i Belfast 10. februar. Det var ihvertfall det han trodde.

– Jeg trykket og fikk billetter på rad Q til 30 pund (ca 330 kroner) per stykk. Jeg tenkte det måtte være et kupp og at det sikkert ikke var mange billetter igjen, så derfor kjøpte jeg dem umiddelbart, forteller Robb til The Scotsman.


Fant ingenting om konserten
For noen uker siden kom billettene i posten, og alt så ut til å være i orden. Det var først forrige onsdag, tre dager før konserten, at kjæresten begynte å ane ugler i mosen.

– Kjæresten min ville finne ut hvem som var oppvarmingsband, så da begynte hun å søke. Hun kunne ikke finne noe info om at Red Hot Chili Peppers skulle komme til Belfast, sier Robb til ABC.

Da hun tok en ny kikk på billettene, oppdaget hun det utrolige: De hadde ikke billetter til Red Hot Chili Peppers, men til Red Hot Chilli Pipers!

Sistnevnte er, etter eget utsagn, «verdens mest berømte sekkepipeband», og befinner seg i et – mildt sagt – noe annet musikalsk landskap enn de amerikanske rockerne.

Saken fortsetter under bildet
pipers
PIPERS: Red Hot Chilli Pipers, som ble dannet i 2004, har turnert over store deler av verden, ifølge bandets hjemmeside. Foto: Red Hot Chilli Pipers

Flybilletter var allerede bestilt, så paret bestemte seg for å dra likevel.

– Vi måtte jo bare le av det, hva annet kunne vi gjøre, sier Robb.


Saken fortsetter under bildet
duncan
FORT GJORT: Et par bokstaver «feil» - og vipps, så er man på sekkepipekonsert. Foto: Twitter/Duncan Robb

– En opplevelse
Kjærestene benket seg derfor sammen med flere hundre andre sekkepipe-entusiaster lørdag kveld, og fikk, sannsynligvis, en uforglemmelig aften i Belfast.

«For alle som lurer på hvordan Red Hot Chilli Pipers låter (og til den sinte «dette skjedde ikke»-mobben), så har dere her en video vi tok opp fra setene våre», skriver Robb i en ny Twitter-melding.

På spørsmål fra en annen Twitter-bruker, svarer han at konserten var en opplevelse.

Saken fortsetter under videoen

Stor respekt
En talsmann for sekkeblåserne i Red Hot Chilli Pipers sier de er svært forsiktige og nøyaktige når de annonserer.

– Vi passer alltid på å få med kilter og sekkepiper på plakatene, og vil aldri prøve å utgi oss for å være Red Hot Chili Peppers. Vi har altfor stor respekt for dem, sier manager Douglas Gillespie til The Scotsman.

Rodd har lagt ut skjermdumper av meldingsutvekslingen der kjæresten (se nedenfor) skjønner at de har bommet, skriver TV2, som først omtalte saken i Norge. 

Mer enn 7.000 personer har i skrivende stund likt innlegget.


twitter
Foto: Skjermdump
twitter
Foto: Skjermdump


Flere kanaler