Mannen hadde en usendt SMS adressert til sin bror og nevø som endret arven
Mannen hadde en usendt SMS adressert til sin bror og nevø som endret arven Foto: Shutterstock
En 55 år gammel mann fra Australia tok sitt eget liv i oktober i fjor og etterlot seg et uvanlig testamente. Ifølge Dagbladet har høyesteretten i Brisbane godkjent en usendt SMS som et offentlig testamente. 

Kona trodde hun skulle få arven, men da fant en venn av den avdøde en usendt tekstmelding på telefonen til 55 åringen. SMS'en var adressert til hans bror og nevø. Innholdet i SMS'en bestod blant annet av en detaljert beskrivelse av hvor man finner gjemte penger i huset samt hvordan man får tilgang til bankkontoen hans.

«Behold alt dere vil. Legg asken min i hagen. Det er noen kontanter bak TVen og noen i banken», står det i meldingen, ifølge ABC .

Kona mente at tekstmeldingen ikke kunne være gyldig da den ikke engang hadde blitt sendt. Men dommeren, Susan Brown, mente at meldingen kunne godtas siden den ble avsluttet med ordene «mitt testament.» 

Lovendring ble avgjørende
Dommeren tok også med i vurdering at mannen og kona hadde tatt ut separasjon flere ganger, og den siste gangen var bare noen dager før han tok sitt eget liv. 

Det skal nemlig også ha stått i tekstmeldingen at «Hun skal kun ta med sine greier. Hun har det bra. Hun har gått tilbake til eksen sin IGJEN.»

Grunnen til at en usendt tekstmelding kan bli godkjent som testamente er en endring i lovverket fra 2006, hvor det ble åpent for at mindre formelle typer dokumenter kan bli godtatt. 


Flere kanaler