Foto: Privat/skjermdump
Svenske Linnéa Claeson (25) har i flere år kjempet mot grove og krenkende meldinger på nettet. 

Siden 2015 har hun drevet Instagram-prosjetet «assholesonline», der hun legger ut bilder av mange av slibrighetene hun mottar.

For noen dager siden ble hun kontaktet av en mann som het Fredrik, som var rasende over at Claeson hadde publisert en skjermdump av det han hadde sendt til henne.

Det endte bare med at 25-åringen la ut en ny skjermdump – av den nye henvendelsen fra Fredrik.

Saken fortsetter under bildet
linnea
Foto: Instagram/assholesonline

Ble truet med «besøk»
Som man kan lese, truet mannen med å gi Linnéa «et skudd i pannen». I tillegg lovet han å ta med kameratene sine på et «besøk» hvis hun ikke fjernet skjermdumpen umiddelbart.

Linnéa Claeson, som er kjent for å møte trusler med humor, valgte å ta den sinte mannen på ordet.

Nå har hun invitert Fredrik og kameratene på middag. Torsdag ettermiddag klokken 16.

Saken fortsetter under innlegget

– Jeg vet ikke hva slags mennesker dette er, eller hvor seriøs trusselen er. Humor er min forsvarsmekanisme for å klare meg i denne verdenen med disse menneskene. Det er min måte å takle det på, sier 25-åringen til Nyheter24.

Hun har foreløpig verken hørt eller sett noe til Fredrik eller kameratene hans.

– Jeg venter i spenning, sier Linnéa Claeson.


Stort problem
25-åringen, som bor i Stockholm, startet Instagram-kontoen for to år siden. Da hadde hun og flere venninner i lengre tid opplevd å bli seksuelt trakassert på nettet.

– Jeg ville gjøre folk bevisste på at dette er et samfunnsproblem. Noe som er så utbredt, er noe vi må snakke mer om, har Claeson tidligere fortalt til P4.

Hun er sjokkert over hvor omfattende problemet er blitt.

– Jeg vet, etter alle mailene jeg har fått, at det er utrolig mange som opplever det samme. Jeg vil si ifra, jeg vil slå tilbake. Jeg vil ikke sitte og holde kjeft, men jobbe for en forandring, sier 25-åringen.


Flere kanaler