TRIKS: Louise Westh (26), her med datteren, forteller at tallerkenene ble nesten som nye etter at de ble skrubbet med tannkrem.
TRIKS: Louise Westh (26), her med datteren, forteller at tallerkenene ble nesten som nye etter at de ble skrubbet med tannkrem. Foto: Privat
Loiuse Westh (26) fra Torsby i Värmland, like ved grensen til Norge, var lei av alle ripene i IKEA-tallerkenene hun hadde kjøpt for tre år siden.

«Har prøvd det meste for å få bort disse stygge ripene etter bestikket, men ingenting har fungert. Vi har vurdert å kjøpe nye, men det er jo kjedelig å bruke så mye penger når det egentlig ikke er noe galt med dem», skriver 26-åringen i et Facebook-innlegg.

Skulle ha besøk
Lørdag skulle hun og samboeren ha lunsjbesøk, og de var flaue over tallerkenene de skulle sette fram. Det var da samboeren kom på den geniale idéen.

Han hentet en tannkremtube og trykket ut en liten «ert» på en fuktig svamp. Så begynte han å gni på ripene. Det ble en umiddelbar suksess.

– Jo mer han skrubbet, jo flere av ripene forsvant. Etterpå kjørte vi dem i oppvaskmaskinen. Tallerkenene ble nesten som nye, de ble skinnende blanke, forteller Westh til Expressen, som først omtalte saken.


Pusser sko og billys
Dermed var lunsjbesøket reddet. I etterkant skrev hun Facebook-innlegget som har fått massiv oppmerksomhet i nabolandet.

– Mange mener det hadde vært lettere å reise til IKEA og klage, men vi bor 10 mil unna, så dette var både enklere og raskere, forteller Westh til P4.

I kommentarfeltet, hvor det påpekes at det ikke bare er IKEA-tallerkener som får slike riper, er det dessuten flere som hyller tannkremens litt overraskende egenskaper. Noen hevder å ha pusset både billys og sko rene med dette.

– Tannkrem er jo ikke farlig, ettersom vi bruker det i munnen hver dag. Det inneholder ingen farlige kjemikalier, og er rett og slett et supert knep for å få pene tallerkener på kort tid, sier Westh til P4.

LES OGSÅ: Nå bytter IKEA ut den blå handleposen

skjermbilde
Foto: Skjermdump/Facebook


Flere kanaler