KONGEN BEFALER: Magnus Vilnes Bakke (7) mente flere ville bruke refleks hvis kong Harald oppfordret til dette.
KONGEN BEFALER: Magnus Vilnes Bakke (7) mente flere ville bruke refleks hvis kong Harald oppfordret til dette. Foto: Tryg forsikring/Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff
Magnus Vilnes Bakke (7) var så frustrert over folks slurv med refleks, at han kontaktet kong Harald.
 
– Jeg tror at om kongen kan si at han bruker refleks, og samtidig sier at andre også bør gjøre det, så vil folk i Norge lytte. Han er tross alt sjefen, forteller 7-åringen fra Bergen.

Han sendte derfor et brev til Hans Majestet, og spurte rett og slett om kongen brukte refleks.

– Flott at dere er opptatt av dette
Og det er en viktig tematikk Magnus tar tak i. Torsdag ble Refleksdagen markert over hele landet, og i den forbindelse kom det fram at halvparten av fotgjengere som omkom i i perioden 2005 til 2014 ikke brukte refleks.

Den engasjerte 7-åringen fikk svar fra kongelig hold - etter få dager.

«Kjære Magnus! Hans Majestet Kongen har bedt meg takke for ditt brev med spørsmål om Kongen bruker refleks. Kongen og hele Kongefamilien bruker refleks, og Kongen synes det er flott at du og klassen din er opptatt av å bruke refleks nå når det er mørkt på kveldene. Jeg ønsker dere lykke til med prosjektet», skriver kongen i svarbrevet.

Saken fortsetter under bildet
kongen
Foto: Tryg forsikring

 
– Nå må andre gjøre det samme
Magnus Vilnes Bakke er fornøyd med svaret fra kongen.

– Dette er fint! Jeg tror det betyr at andre i Norge vil bruke refleks også. For når Kongen er et godt forbilde og synes det er viktig å bruke refleks og å være trygg, må andre lytte og gjøre det samme, sier Magnus til Tryg forsikring.

Han forteller videre at hele klassen har latt seg engasjere i saken - og at svarbrevet fra kongen er blitt lest høyt flere ganger.

Tryg forsikring opplyser at de hvert år prøver å nå ut til så mange som mulig med budskapet om at det er viktig å bli sett i høstmørket.

– Så kom vi på å spørre barna om hva de trodde skulle til, de har jo gjerne et annet syn på ting enn oss. Spørsmålet fra Magnus viser jo nettopp det! Når vi vet hvor vanskelig det er å se fotgjengere uten refleks kan vi jo håpe at budskapet fra Magnus og for så vidt kong Harald når ut, sier Øyvind Setnes, forebyggelsesekspert i TrygForsikring.

LES OGSÅ: Studenter kan spare tusenvis av kroner på å droppe denne forsikringen


Flere kanaler